Turistični avtobus za en evro

Iz Kamnika bo do 31. avgusta vozil v Kamniško Bistrico, Snovik in arboretum
Fotografija: V Kamniku bo vse poletje vozil turistični avtobus do Kamniške Bistrice, Snovika in Volčjega Potoka. FOTO: Janez Petkovšek
Odpri galerijo
V Kamniku bo vse poletje vozil turistični avtobus do Kamniške Bistrice, Snovika in Volčjega Potoka. FOTO: Janez Petkovšek

Kamnik – Kamniški zavod za turizem, šport in kulturo je v sodelovanju z lokalnim avtobusnim podjetjem Ariva Kam-bus za letošnje poletje pripravil posebno turistično ponudbo. Vsi turisti, ki v Kamnik pridejo brez lastnega prevoza, imajo namreč možnost, da po simbolični ceni obiščejo turistične kraje v njegovi okolici.

Samo Trtnik iz Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je povedal, da so se za opisano potezo odločili zato, ker je turistov brez lastnega prevoza vse več. Tako je na kamniški avtobusni postaji že od 25. junija opaziti poseben turistični avtobus, ki bo turiste oziroma kogar koli si bo to zaželel, vse do 31. avgusta vozil v tri turistične kraje v kamniški okolici.
Poleg rednih linij jim je tako vsak dan na voljo minibus, ki naenkrat lahko sprejme 28 potnikov. Za vsega en evro se lahko z njim odpeljejo proti dolini Kamniške Bistrice, do termalnega kopališča v Snoviku ali do arboretuma v Volčjem Potoku.

Iz Kamnika do Kamniške Bistrice in nazaj vozi od ponedeljka do petka po štirikrat na dan, do Term Snovik in nazaj po trikrat, v smeri arboretuma in nazaj pa po enkrat. Ob sobotah do Kamniške Bistrice vozi dvakrat, nazaj proti Kamniku pa trikrat na dan. Do Snovika na ta dan vozi po dvakrat, precej pogosteje, kar štirikrat, pa se od 12. ure naprej odpravi v arboretum oziroma iz njega. Ob nedeljah in praznikih na prvo destinacijo vozi po trikrat, na drugi dve pa po dvakrat. Večinoma gre za zgodnje popoldanske linije oziroma pozne popoldanske prihode v obratni smeri.
Subvencionirane vozovnice je mogoče kupiti kar na turističnem avtobusu, ki je posebej označen tako na samem avtobusu kot na voznem redu. Na rednih linijah cena vozovnice sicer ostaja nespremenjena.


Informacije


Avtobusni vozni red z vključenim turističnim avtobusom do Kamniške Bistrice, Term Snovik in Arboretuma Volčji Potok si je mogoče ogledati tudi na povezavi http://bit.ly/BusKamnik. Več informacij o tej ponudbi pa lahko dobijo še pri potniški blagajni avtobusne postaje Kamnik (telefon 01/83 09 414) in v Turistično-informacijskem centru Kamnik (telefona 01/83 18 250, 031 388 324, spletna povezava pa je tic@visitkamnik.com).


Dodatna ponudba


Ker je Kamnik nosilec srebrnega znaka green destination, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik krepi tudi druge oblike trajnostnega turizma. Tako si je že od konca maja v turistično-informativnem centru mogoče izposoditi štiri navadna kolesa in štiri električna. Najem električnega, po katerih je največ povpraševanja, stane osem evrov za največ štiri ure, za ves dan pa 16 evrov, najem navadnega pa pol manj.

Komentarji: