Varstvo in dejavnosti med počitnicami

Od varstva preko jesenskega oratorija do geocachinga
Fotografija: Namizni nogomet med počitnicami. FOTO Arhiv Mladi zmaji
Odpri galerijo
Namizni nogomet med počitnicami. FOTO Arhiv Mladi zmaji

Med jesenskimi počitnicami bo za osnovnošolce od 1. do 5. razreda z območja MOL organiziranih nekaj programov deveturnega plačljivega in brezplačnega počitniškega varstva, ki vključujejo prehrano (kosilo in dve malici). Organizirajo jih Društvo za kulturo inkluzije v Centru Janeza Levca (na Karlovški cesti 18, cena je 5 evrov na dan, za socialno ogrožene brezplačno), Smučarsko društvo Novinar v ŠC Staničeva (2 evra na dan, za socialno ogrožene brezplačno), Zveza prijateljev mladine Ljubljana Vič - Rudnik v OŠ Vrhovci (brezplačno), Zavod Aktivna starost v Centru starejših Trnovo (brezplačno) ter Plesni klub Ples plus v Gibalnem inštitutu Vija Vaja na Dolenjski cesti (5 evrov na dan).

Pestro pa bo prihodnji teden tudi v ljubljanskih mladinskih centrih, kjer napovedujejo Jesensko avanturo z mladimi zmaji. Že danes popoldne bo za Bežigradom kostanjev piknik za vse do 99. leta, kjer se bo ob klepetu pokušalo dobrote z domačega vrta. V Šiški bo vse dopoldneve od jutri do torka kratek praktični izobraževalni program o delovanju radia. Za zmajev plezalni izziv v Balvaniji s spoznavanjem osnov plezanja bo v torek ob desetih treba plačati dva evra. V Zalogu bodo v soboto, ponedeljek in torek ustvarjali animirani film, Šiškarji pa bodo v ponedeljek obiskali zavetišče za zapuščene živali Gmajnice.

Kodeljevski salezijanski mladinski center pripravlja v ponedeljek in torek celodnevni jesenski oratorij, katerega rdeča nit bo risanka Pogum oziroma zgodba o mladi princesi, ki se odloči poiskati svojo pot v življenju.

Mladinski center Bob vabi na redne poznopopoldanske dejavnosti, od namiznega nogometa in družabnih iger do snemanja socialnih eksperimentov in čajank.

Dnevni center Skupaj v skupnosti (v okviru Zavoda MISSS v Dravljah) organizira v ponedeljek, torek in petek brezplačne delavnice.

CSD Ljubljana Moste-Polje pa v ponedeljek in torek v treh enotah (Cona Fužine, Cent'r Most in Korak) različne dejavnosti od izrezovanja buč, izdelave strašljivih okraskov, peke čarovniške torte prek bovlinga, kartinga in geocachinga do ogleda filmov.