Čevljev na Črnovrški planoti ni več, je bila pa tam inšpekcija

Stroške čiščenja bo poravnalo podjetje Deichmann, saj je bila večina obutve opremljena z njihovimi etiketami.
Fotografija: Čevlji na tovornjaku. FOTO: Marko Leoni
Odpri galerijo
Čevlji na tovornjaku. FOTO: Marko Leoni

Črni Vrh nad Idrijo – Potem ko so odvrženi čevlji več kot mesec dni ležali raztreseni po neokrnjeni naravi Črnovrške planote, so jih danes po naročilu podjetja Deichmann odstranili delavci Komunale Idrija.

Marko Leoni s Komunale Idrija je za Delo povedal, da je čistilna akcija trajala približno tri ure, stroški pa se gibljejo okrog 500 evrov. Čevljev je bilo za okrog 570 kilogramov, je še dodal Leoni.

Prav tako si je nezakonito odvržene odpadke danes pobližje ogledal tudi okoljski inšpektor Boris Žbona iz Območne enote Nova Gorica. V poročilu je zapisal: »Pod cesto se nahaja večja količina čevljev (približno 300 kosov). Večina čevljev je opremljena z etiketami proizvajalca/prodajalca, nekateri imajo še zaščito proti kraji. Povzročitelj še ni znan.«

Ker je bila večina od približno 300 kosov obutve z oznako Deichmann, se je inšpektor z Matjažem Mrvo, ki je vodja marketinga za Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo, dogovoril, da bo čiščenje v najkrajšem možnem času opravila Komunala Idrija, stroške pa bo poravnal Deichmann. 

Neokrnjena narava lahko zadiha. FOTO: Marko Leoni
Neokrnjena narava lahko zadiha. FOTO: Marko Leoni


Iz Deichmanna so v sporočilu za javnost zapisali, da so se kot družbenoodgovorno podjetje odločili, da kljub temu da čevlji ne prihajajo iz njihove slovenske izpostave, poskrbijo za čiščenje: »Včeraj so bili naši sodelavci na kraju, kjer so bili najdeni odvrženi čevlji. Ugotovili smo, da čevlji niso samo znamke Deichmann, ampak so med njimi tudi čevlji drugih blagovnih znamk. Trenutno preučujemo, od kod prihajajo ti čevlji znamke Deichmann.« 

V sodelovanju z idrijskimi pristojnimi službami so tako nemudoma uredili odstranitev čevljev, s čimer želijo, kot so še dodali, pomagati tudi zasebnim lastnikom zemljišča. 

Stroški čiščenja so znašali okrog 500 evrov. FOTO: Marko Leoni
Stroški čiščenja so znašali okrog 500 evrov. FOTO: Marko Leoni


Spomnimo ...


Novi in ponošeni čevlji so več kot mesec dni ležali raztreseni po Črnovrški planoti. Ko jih je po čistem slučaju našel idrijski tekač Jure Benčina, je neprijetno presenečen fotografije objavil na svojem facebook profilu.

Ko smo v Delu poročali o tem, se je novica kot blisk razširila po vsej državi. Izkazalo se je, da niti okoljska inšpekcija niti policija do našega novinarskega poizvedovanja o tem nista vedeli nič.

Preberite še:

Komentarji: