Predstavitvena informacija

Kako svoje vozilo pripraviti na zimo

Čeprav zunaj še vztraja indijansko poletje, bo kmalu čas za pripravo na zimo. Tako kot zamenjamo oblačila, moramo poskrbeti tudi za ustrezno opremo in pripravo svojega vozila, ki vam bosta v stresnih zimskih razmerah zagotovila varno udeležbo v prometu.
Fotografija: Foto: CITROËN
Odpri galerijo
Foto: CITROËN

Čeprav lahko osnovni pregled vozila opravite sami, zahtevnejše posege prepustite usposobljenim in zanesljivo skrbnim mehanikom, kot so tisti na pooblaščenih servisih Citroën.
 

Zanesljiva skrb za vaše vozilo

 
Vsako vozilo Citroën ima svoj načrt rednega vzdrževanja. Pooblaščena servisna mreža ponuja vse od posebne cenovno ugodne ponudbe ustreznih izdelkov in dodatne opreme do rednega vzdrževanja in pri tem tudi koriščenja ugodnosti MyCitroën plus za vozila, starejša od dveh let.

Na vzdrževalnem servisu vašemu vozilu pregledajo zavore, zavorno tekočino; olje in filter za olje; svetila, sistem goriva, stanje akumulatorja, hladilni sistem in drugo. Če želite, vam tudi zamenjajo obrabljene dele v skladu s priporočili iz servisne knjižice in priporočili za dolivanje tekočin (razen goriva). Servisi Citroën so zanesljivo skrbni in z veseljem poskrbijo za vaše vozilo Citroën.

Servisi Citroën so zanesljivo skrbni in z veseljem poskrbijo za vaše vozilo Citroën. Foto: CITROËN
Servisi Citroën so zanesljivo skrbni in z veseljem poskrbijo za vaše vozilo Citroën. Foto: CITROËN


Pooblaščeni serviserji vam razložijo, kaj vozilo ob servisu potrebuje, visoko usposobljeni mehaniki pa poskrbijo za optimalno opravljeno servisno storitev, pri kateri uporabljajo originalne nadomestne dele.
 

 

Ste vedeli?


Višina popustov za servisne storitve za člane kluba MyCITROËN plus narašča s starostjo vozila!
 
Posebna ponudba dodatne opreme za člane kluba zvestobe

Od 1. 10. do 31. 12. 2018 je vsem članom kluba MyCITROËN plus na voljo originalna dodatna oprema po posebej ugodni ponudbi, med drugim:
  • prečni strešni nosilci – 20 % popusta;
  • izbrana originalna platišča iz lahke litine – 20 %.

Obvezna oprema za dež in sneg

1. Sistem peri-briši


Življenjska doba brisalcev je na primer odvisna od več dejavnikov. Svoje delo morajo opravljati brezhibno, še posebej v deževno-snežnih razmerah. Priporočljivo jih je zamenjati najmanj dvakrat na leto – pred zimo in po njej.
Napolnite posodo s tekočino za čiščenje vetrobranskega stekla – pazite na temperaturo, do katere je tekočina »uporabna« (zimska – vsaj do minus 20) in preverite, ali šobe morda niso zamašene. Pri sebi vedno imejte vsaj en liter tekočine – pozimi je namreč porabimo več, saj večkrat čistimo stekla.

Foto: CITROËN
Foto: CITROËN

2. Varnost v potniški kabini


Talne obloge/tepihi morajo biti ustrezno nameščeni in pritrjeni, saj se vam lahko sicer zataknejo ob pedala ter ogrozijo vašo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Če so tekstilni že dotrajani, zlasti za dež in sneg kupite raje gumijaste, da voda iz njih ne bo izhlapevala in rosila oken. V servisih Citroën imajo natanko takšne, ki ustrezajo vašemu modelu vozila.

Foto: CITROËN
Foto: CITROËN

 

3. Pnevmatike


Tlak v pnevmatikah naj bo skladen s priporočeno vrednostjo, ki je zapisana na stebričku voznikovih vrat. Preverite indikatorje obrabljenosti in starost pnevmatike. Ta naj ne bi presegala šest let. Nakup in menjavo pnevmatik lahko opravite na pooblaščenem servisu Citroën. Pri sodelujočih serviserjih Citroën pa lahko izkoristite tudi hrambo v t. i. hotelu za pnevmatike.
 


Foto: CITROËN
Foto: CITROËN

 

4. Drugo


Poleg vozila poskrbite tudi za obvezno opremo v njem: varnostni trikotnik, prva pomoč z veljavnim rokom (če je ta pretečen, lahko za to plačate kazen), poln komplet žarnic.
V prtljažniku naj bodo vedno: rezervna količina tekočine za vetrobransko steklo; verige za ekstremne razmere, ko je cesta zasnežena – naj bodo enakih dimenzij kot vaša kolesa ter enostavne za namestitev, ki jo večkrat povadite doma. Priporočljivi so tudi gasilni aparat, vlečna vrv, baterijska svetilka…

Foto: CITROËN
Foto: CITROËN