Tesla zagorela »brez pravega vzroka«

Incident že preverja podjetje Tesla, kjer sicer trdijo, da je manj možnosti, da njihova vozila zagorijo v primerjavi z vozili na fosilna goriva.
Fotografija: Pri Tesli so že sprožili preiskavo ognjenega incidenta. FOTO: David Zalubowski/AP
Odpri galerijo
Pri Tesli so že sprožili preiskavo ognjenega incidenta. FOTO: David Zalubowski/AP

Seveda zagorijo številni avtomobili, pa vendar nekoliko več pozornosti požamejo konjički prestižnejših (ali nekoliko bolj razvpitih) znamk.

Tako tuji mediji poročajo, da je, domnevno »brez pravega razloga«, zagorel električni avtomobil Tesla. Video je posnela ameriška igralka Mary McCormack, ki je pojasnila, da je njen mož – britanski televizijski režiser Michael Morris – vozil avtomobil, ko so se pojavili plameni.»Nobene nesreče, kar naenkrat je zagorelo na ulici Santa Monica Boulevard. Zahvala gre prijaznim ljudem, ki so ga ustavili,« je pripisala objavi na družbenem omrežju. K sreči nihče ni bil poškodovan.

Podjetje je incident že vzelo pod drobnogled. Dogodek so pri Tesli, kjer trdijo, da je manj možnosti, da njihova vozila zagorijo v primerjavi z vozili na fosilna goriva, opisali kot »izjemno nenavaden«.

Tesla se zadnje čase sooča z več incidenti, v katere so bila vpletena njihova vozila. Prejšnji mesec je tak avtomobil zagorel po tragični prometni nesreči v Švici, več nesreč teh avtomobilov preverjajo tudi ameriške oblasti.

Šef podjetja Elon Musk je zaradi poročanja o nesrečah Tesel javno kritiziral medije, češ da se spravljajo samo nanj oziroma njegovo avtomobilsko podjetje, ker druge avtomobilske hiše vlagajo ogromno denarja v oglaševanje.

Komentarji: