Volkswagnova polnilna storitev je Moon

Elektromobilnost: VW se pripravlja tudi v Sloveniji. Prihodnje leto bi prodali 900 električnih avtov.
Fotografija: Volkswagen bo v Sloveniji poleg električnih vozil tržil tudi različne polnilne storitve v okviru znamke Moon. FOTO: Gašper Boncelj
Odpri galerijo
Volkswagen bo v Sloveniji poleg električnih vozil tržil tudi različne polnilne storitve v okviru znamke Moon. FOTO: Gašper Boncelj

Kot smo že poročali, je Volkswagen prejšnji teden začel zbirati rezervacije za prihajajoči električni avtomobil ID.3, in sicer njegovo prvo serijo, dejanska naročila bodo začeli sprejemati sredi septembra. Danes pa je v Sloveniji predstavil tudi znamko Moon, ki združuje različne storitve, ki so povezane z električno mobilnostjo.

Pri Porsche Slovenija uvajajo blagovno znamko Moon, s katero so osredotočeni na počasnejše polnjenje električnih vozil doma in na delovnem mestu. Tako bodo ponujali domače polnilne postaje (različne moči polnjenja do največ 22 kW), polnilne postaje za javno in pol javno uporabo z večjo polnilno močjo, hranilnike električne energije, rešitve za pametno polnjenje, hišne sončne elektrarne, svetovanje glede domače napeljave... Osnovna  domača polnilna postaja bo stala od 800 evrov naprej, kompletna rešitev hiše s polnilnim mestom, hranilnikom in sončnimi celicami na strehi pa okoli 14 tisoč evrov. Do poletja bodo pripravili nekaj vzorčnih lokacij, kjer bo vse to moč videti, septembra naj bi prodaja povsem stekla.


Kot je Dejal direktor Porsche Slovenije Danilo Ferjančič, bodo v spremljajočo infrastrukturo električnih vozil v treh letih vložili 1 milijon evrov, meni, da bodo te storitve najbolje ponujali tisti, ki tudi prodajajo električne avtomobile. Po besedah Marka Škribe, direktorja znamke Volkswagen pri Porsche Slovenija, so letos izvedli veliko število šolanj v prodaji in servisu za bodoča električna vozila, do konca letošnjega leta pa načrtujejo najprej predstavitev prenovljenega malega modela e-up z večjim dosegom, prihodnje leto pa pripeljejo prvi modeli s povsem električnemu pogonu posvečene platforme.

Moon je sicer znamka, ki jo Volkswagen trži tudi v nekaterih drugih evropskih državah. FOTO: Gašper Boncelj
Moon je sicer znamka, ki jo Volkswagen trži tudi v nekaterih drugih evropskih državah. FOTO: Gašper Boncelj


Prvi dokončani ID.3 bo sicer predstavljen septembra, takrat bo tudi znana cena (v Nemčiji naj bi se začela pod 30 tisoč evri) in ga bo na podlagi rezervacij moč naročiti (do zdaj naj bi bilo v Sloveniji rezervacij dobrih 100), avtomobil - na voljo bo s tremi različno močnimi baterijami z dosegom od 330 do 420 kilometrov - bo  konkretno pripeljal junija 2019, do konca leta 2019 pa še električni SUV, do konca leta 2022 pa še dva dodatna modela.

Volkswagen načrtuje, da bo prihodnje leto pri nas prodal 900 električnih vozil, ocenjujejo pa, da bo letni trg teh vozil v Sloveniji, ki je lani obsegal 555 primerkov, do leta 2025 zrasel na 8 tisoč na leto.
 
 

Komentarji: