Predstavitvena informacija

Kako načrtovati potovanje

Potovanja nam širijo obzorje in bogatijo duha. Razburljive so lahko že priprave na njih. Poleg prijetnega pa ne pozabimo na koristno.
Fotografija: Foto Mastercard
Odpri galerijo
Foto MastercardZagotovite si zdravstveno zavarovanje
Pogosto se ne zavedamo, da gre na dopustu kdaj lahko tudi kaj narobe, pa čeprav gre za prijetno stvar. Kjer koli in kadar koli lahko zbolimo, se poškodujemo ali doživimo akutno poslabšanje kroničnega stanja. Ker včasih evropska kartica ni dovolj, preverite zdravstvena zavarovanja za tujino z asistenco, ki jih ponujajo zavarovalnice ali ste do njih upravičeni pri bankah kot imetnik določenih bančnih kartic.

Shranite si naslove in številke
Za potovanje od točke A do točke B in za primere, ko potrebujete taksi, se izgubite ali se vam kaj zgodi, si shranite naslove in telefonske številke, ki vas bodo spremljali na vašem potovanju. Nikoli se ni odveč tudi naučiti nekaj osnovnih izrazov v jeziku države, v katero potujete.

Foto Bryan Derballa 
Foto Bryan Derballa 


Pozanimajte se o menjalnih tečajih
Kadar potujemo v države zunaj evrskega območja, proučimo menjalne tečaje. Če denar menjamo v banki, bodimo pozorni na to, da ga dvignemo po kar najbolj poštenem tečaju. Še bolje pa je, da to storimo na bankomatu v tujini. Uporabimo debetno kartico, saj je provizija pri dvigih s kreditno občutno višja. Na bankomatu izberemo možnost »brez konverzije«, s čimer se izognemo pribitku na menjalni tečaj in denar dvignemo po tečaju svoje domače banke.Na pot z le nekaj gotovine
Hitrejše, varnejše in preprostejše od plačevanja z gotovino je plačevanje s kartico. Za plačevanje nakupov v tujini lahko uporabljamo kreditno. Gotovine s seboj vzamemo le nekaj za osnovne in skrajne primere. Kode PIN ne hranite na listkih, temveč v spominu ali mobilni aplikaciji in skrbno pazite na svojo kartico. Preverite tudi, katere posebne ugodnosti vam ponuja.

Foto Mastercard
Foto Mastercard


Odkrijte zanimive ponudbe
Dajte duška pustolovcu v sebi ter raziščite zanimive dogodke, nenavadne kotičke in ugodne ponudbe na izbranih destinacijah in v njihovi okolici. Raziskave kažejo, da si sodobni potrošniki želimo kraje spoznavati na ekskluziven, edinstven način. Ste vedeli, da vam to lahko omogoči vaša plačilna kartica? Program Priceless Cities® imetnikom kartic Mastercard® ponuja nepozabna doživetja na več kot 87 lokacijah po vsem svetu – tudi na Hrvaškem, ki ostaja naša najbolj priljubljena izletniška točka.Za več informacij obiščite www.mastercard.si.