Brian May razkril, da je skoraj umrl po srčnem napadu

Slavni glasbenik se je letos spoprijemal s številnimi zdravstvenimi težavami.
Fotografija: Brian May je eden od ustanoviteljev legendarne rock skupine Queen. FOTO: Darrin Zammit Lupi/Reuters
Odpri galerijo
Brian May je eden od ustanoviteljev legendarne rock skupine Queen. FOTO: Darrin Zammit Lupi/Reuters

Kitarist zasedbe Queen Brian May je dejal, da je lahko hvaležen, ker je še živ, saj je letos prebolel srčni napad, hudo želodčno krvavitev in imel kopico drugih zdravstvenih težav.

»Moral sem preplezati goro, da sem se znova okrepil. Zdaj pazim na zdravje in vsak dan telovadim, ti dve aktivnosti sta moja religija,« je v pogovoru za oddajo Good Morning Britain (Dobro jutro, Velika Britanija) razkril britanski glasbenik. 73-letnik je maja prebolel srčni napad. Zaradi hudih bolečin so ga tedaj odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima blokirane tri arterije.


Izgubil ogromno krvi 


Razložil je, da so ga v bolnišnici obravnavali kot nujni primer, kardiolog pa mu je v venčne arterije vgradil tri žilne opornice oziroma stente. Kasneje se je spoprijel še z zapleti zaradi jemanja zdravil za srce, med drugim z želodčno krvavitvijo. »Izgubil sem ogromno krvi in bil povsem izčrpan. V nekem trenutku se nisem mogel več premikati, niti po tleh se nisem mogel plaziti,« je povedal May in dodal: »Skoraj bi umrl. Bilo mi je zelo težko.«


Nesreča med vrtnarjenjem 


Poleg vsega je glasbenik letos trpel tudi zaradi hude bolečine v hrbtenici, le malo pred srčnim napadom pa se je znašel v bolnišnici zaradi nesreče na vrtu, ko si je poškodoval ritnici. »Natrgal sem si veliko zadnjično mišico v trenutku preveč zagnanega vrtnarjenja,« je tedaj zapisal na instagramu.

Brian May je poleg pevca Freddieja Mercuryja in bobnarja Rogerja Taylorja eden od ustanoviteljev legendarne rock skupine Queen. Revija Rolling Stone ga je uvrstila na peto mesto lestvice stotih najboljših kitaristov vseh časov, za svoj prispevek h glasbeni industriji je leta 2005 prejel naziv poveljnika reda britanskega imperija.

Komentarji: