Clooneyjevih 14

Hollywoodski zvezdnik potrdil, da je vsakega od njegovih gostov na večerji pričakala torba z milijonom dolarjev.
Fotografija: George Clooney je prijateljem raje podaril denar, kot da jih vključi v svojo oporoko. FOTO: Russell Cheyne/Reuters
Odpri galerijo
George Clooney je prijateljem raje podaril denar, kot da jih vključi v svojo oporoko. FOTO: Russell Cheyne/Reuters

Pred leti so se razširile govorice, da je George Clooney okoli sebe zbral svoje najboljše prijatelje in vsakemu podaril po milijon dolarjev v gotovini. O tem je pripovedoval eden od izbranih srečnežev, Rande Gerber, mož manekenke Cindy Crawford, vendar Clooney tedaj ni potrdil resničnosti te anekdote.

To je storil šele sedem let kasneje, v intervjuju za revijo GQ, v katerem je hollywoodski zvezdnik med drugim razkril, zakaj je bil tako radodaren do svojih prijateljev. Leto 2013 je bilo zanj finančno zelo uspešno zaradi filma Gravitacija, v katerem je nastopil skupaj s Sandro Bullock. Vodstvo studia je ocenilo, da film ne bo komercialno uspešen, in se z glavnima igralcema dogovorilo, da sta se odpovedala svojemu običajnemu honorarju, namesto katerega sta prejela delež od finančnega izkupička filma. Ta je bil velika uspešnica tako v kinodvoranah kot pri kritikih, prejel je sedem od desetih oskarjev, za katere je bil nominiran leta 2014.»Ta film je bil zame izjemno donosen. Pomislil sem, da moram ob tej priložnosti storiti nekaj za svoje prijatelje, ki so mi v zadnjih 35 letih tako ali drugače pomagali, da sem dosegel, kar sem. To so ljudje, ki so mi odstopili svoj kavč, ko nisem imel denarja, da bi prespal kje drugje. Gre za zelo dobre prijatelje, ki so mi tudi posojali denar, ko sem ga potreboval. Tako blizu smo si, da sem razmišljal, da bi jih vključil v svojo oporoko, če me slučajno povozi avtobus. Zakaj bi čakal na kaj takšnega, če sem jim lahko tudi živ podaril nekaj lepega,« je Clooney, zvezdnik filmov Oceanovih 11, 12 in 13, razkril zgodbo o 14 črnih športnih torbah z milijonsko vsebino, ki so pričakale njegove goste na večerji 27. septembra 2013.

Komentarji: