Kardashianova in dr. Fauci sta združila moči

Zvezdnica je na zoomu organizirala zasebni pogovor z uglednim zdravnikom in v skupino povabila 36 prijateljev.
Fotografija: Če Kim Kardashian West meni,da je treba nositi maske, ji bo sledila ogromna množica. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Če Kim Kardashian West meni,da je treba nositi maske, ji bo sledila ogromna množica. FOTO: AFP

Zgodilo se je že konec aprila, a je novica o tem, da je imel dr. Antonio Fauci zasebni posvet za slavne, zakrožila šele zdaj. Na začetku pandemije covida-19 se je širilo veliko nasprotujočih si informacij o bolezni, zaradi česar so bili tako navadni smrtniki kot največji zvezdniki precej zbegani.

Kim Kardashian West se je porodila ideja, da bo na zoomu organizirala zasebni pogovor z uglednim zdravnikom in v skupino povabila 36 zvezdnikov, med njimi Ashtona Kutcherja in njegovo ženo Milo Kunis, Orlanda Blooma, Katy Perry, Gwyneth Paltrow, 2 Chainz in druge, ki so lahko vprašali vse, kar so hoteli. Kot je Antonio Fauci povedal za CNN, so postavljali podobna vprašanja kot drugi ljudje, zanimalo jih je, kako pomembni so nošenje mask, socialna razdalja in podobno. Sodelovala je vrsta filmskih, glasbenih in športnih zvezdnikov, ki so želeli izvedeti predvsem, kako se zaščititi. »Bil sem presenečen nad postavljenimi vprašanji in nad njihovo sofisticiranostjo,« je povedal direktor Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni ter član ekipe v Beli hiši, ki se je ukvarjala s koronavirusom.

Prav zaradi pritiskov Bele hiše se je Fauci tedaj manj medijsko izpostavljal, zavedal pa se je, da lahko vplivneži prenesejo javnosti pomembna sporočila, kako varovati zdravje.

Eno prvih vprašanj je postavila Mila Kunis. Zanimalo jo je, ali je varno naročiti hrano za s seboj. Fauci jo je opozoril, naj ne bo preveč zaskrbljena, ampak naj si predvsem redno umiva roke, nato pa še zagotovil, da si hrano na dom večkrat naroča tudi sam, med drugim tudi zato, da pomaga restavracijam v svoji soseski. Menda je Ashton Kutcher nemudoma vzel v roke mobilni telefon in rekel: »To je to, naročil bom pizzo! Končno!«

Komentarji: