Kokainska kraljica J.Lo

Jennifer Lopez v  filmski vlogi narko botre Griselde Blanco.
Fotografija: J.Lo so poslavlja od lahkotnih romantičnih vlog. Nenazadnje je abrahamovka. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
J.Lo so poslavlja od lahkotnih romantičnih vlog. Nenazadnje je abrahamovka. FOTO: Reuters

Američanka Jennifer Lopez, še bolj znana kot J.Lo, je svet najprej osvojila s petjem in plesnimi gibi, potem pa je oboževalce prikovala tudi pred TV-sprejemnike. Igrala je v premnogih lahkotnejših filmih, upodabljala dekleta iz predmestij, ki se v svetu ne znajdejo najbolje.

Zdaj pa so vse glasnejše govorice, da bo abrahamovka nastopila v filmu The Godmother, v vlogi kokainske kraljice Griselde Blanco. Blancova je bila ženski Pablo Escobar, neustrašna, bojevita ženska, ki je vladala (svojemu) svetu v sedemdesetih prejšnjega stoletja.

Nikogar se ni bala, tuje ji niso bile niti brutalne metode zastraševanja. Pravijo, da je na vrhuncu svoje nezakonite kariere pretihotapila tudi po 300 kilogramov kokaina na mesec. Pripadala je medelinskemu kartelu in bila začetnica trgovine s kokainom z bazo v Miamiju.

Odgovorna naj bi bila za približno 200 umorov, povezanih s trgovino z mamili. Govorili so, da je bila strašnejša od kateregakoli moškega v svetu narkokartelov. V filmu Cocaine Godmother jo je že upodobila Catherine Zeta-Jones, Valižanka, vloga pa naj bi bila bistveno bolj pisana na kožo latino lepotici J.Lo. Res pa je, da sta obe na pogled bistveno lepši od originala.

»Vedno sem bila navdušena nad zgodbo Griselde Blanco in navdušena sem, da jo bom lahko upodobila. Ona je vse, kar si ljudje želijo gledati v filmih, ima dinamičen značaj in je zelo ambiciozna.«

Zgodba bo temeljila na resničnih dogodkih, življenju Griselde Blanco, ki se je iz revnega kolumbijskega dekletca razvila do svetovno vplivne narko šefice. Ko so jo leta 2012 ubili, so njeno premoženje ocenjevali na dve milijardi dolarjev.

Komentarji: