Partnerka srbske premierke rodila sina, poimenovali sta ga Igor

Zveze nikoli nista obešali na veliki zvon, je pa tudi nista skrivali.
Fotografija: Milica Đurđić in premierka Ana Brnabić razbijata tabuje glede istospolne usmejenosti. FOTO: Dejan Briza/Alo
Odpri galerijo
Milica Đurđić in premierka Ana Brnabić razbijata tabuje glede istospolne usmejenosti. FOTO: Dejan Briza/Alo

Srbska premierka Ana Brnabić je postala mama. Njena dolgoletna partnerka, zdravnica Milica Đurđić, je v beograjski porodnišnici namreč rodila zdravega dečka. Srbski Telegraf poroča, da sta ga poimenovali Igor.

Brnabićeva in Đurđićeva sta se lani odločili za umetno oploditev, nosečnost in dečkovo rojstvo pa bosta najbrž vsaj malce prispevala k bolj odprti srbski družbi, ki na istospolno usmerjene za zdaj gleda še s skepso. Čeprav se vsak četrti zakon konča z ločitvijo, več kot polovica ločenih parov pa ima otroke, je za številne Srbe glavni argument, da istospolni partnerji ne bi smeli imeti potomcev ter da »otrok potrebuje očeta in mater«. Ko potem omenijo številne matere samohranilke in otroke, ki nimajo stikov z očeti, najpogosteje odgovorijo: »To ni isto,« smo pred kratkim pisali v Delu. 

Partnerici sta se spoznali v enem od beograjskih klubov, kamor zahajajo istospolno usmerjeni. Zveze nikoli nista obešali na veliki zvon, a je prav tako nista skrivali. Brnabićeva je, odkar je zasedla mesto premierke, seveda nenehno pod drobnogledom javnosti. Z Đurđićevo, ki dela v srbskem kliničnem centru na oddelku za radiologijo in magnetno resonanco, se pogosto in brez zadrege pojavljata v družbi.  

Obe ženski sta v Srbiji spoštovani, ljudje nanju gledajo z zanimanjem in naklonjenostjo.

Komentarji: