Slavna Blondie izdala avtobiografijo Face It

Njeno otroštvo ni bilo lahko, bila je sirota in vse življenje se je bala, da jo bodo zapustili tisti, ki jih ima najraje.
Fotografija: V 70. letih je bila v New Yorku del umetniške scene. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V 70. letih je bila v New Yorku del umetniške scene. FOTO: Reuters

Zaslovela je pozno, šele pri enaintridesetih letih, ko je postala pevka v rock skupini, ki je nosila ime po njej. Bila je sramežljiva lepotica in Andy Warhol, ki je naslikal njen portret, je večkrat dejal, da če bi imel lahko obraz kogarkoli na svetu, bi imel njenega.

Debbie Harry oziroma Blondie je stara 74 let in je pred kratkim izdala avtobiografijo Face It. Njeno otroštvo ni bilo lahko, bila je sirota in vse življenje se je bala, da jo bodo zapustili tisti, ki jih ima najraje. In velikokrat se je to tudi zgodilo. V 70. letih je bila v New Yorku del umetniške scene in je prijateljevala z Robertom Mapplethorpom, Pattie Smith, Milesom Davisom.

Ko sta s tedanjim fantom Chrisom Steinom ustanovila rock skupino, so že njun prvi album, na katerem je bila tudi uspešnica Heart of Glass, prodali v kar 40 milijonih izvodov. A ker njun računovodja ni plačeval davkov, so jima zaplenili vse imetje, celo obleke.


 

Veliko žalostnih zgodb


Sledila je vrsta nesrečnih dogodkov. Najprej je Stein zbolel za avtoimuno boleznijo, zato je skupina razpadla in Debbie ni več mogla plačevati računov. V tem času sta bila oba na heroinu, ki je bil v tem času zanjo, kot je zapisala, zdravilo, ko je šlo vse narobe. Nekega dne je v njuno stanovanje v New Yorku vdrl oborožen ropar, jima pobral kitare in vse vredne stvari ter posilil Debbie. V knjigi je kar nekaj podobnih žalostnih zgodb, ki jih je pevka opisala brez kakršnegakoli obžalovanja.

Danes pogreša divji New York. Kot pravi, se je spremenil v nakupovalno središče, nekoč pa je bil poln kreativnih umetnikov, ki so si želeli zasloveti. Čeprav staranja ne mara, pravi, da nikoli ni bila bolj srečna, kot je zdaj. Nikoli ni skrivala svojih lepotnih posegov, še vedno koncertira, ni ji žal, da ni imela otrok, in ko je imela turnejo z Elvisom Costellom, si je želela, da je ne bi bilo nikoli konec.

Komentarji: