Vdovi Kobeja Bryanta visoka odškodnina zaradi fotografij

Sodišče je odločilo, da so bile slike s kraja nesreče, ki kažejo dele trupel, na neprimeren način posredovane javnosti. Dobila bo 16 milijonov dolarjev.
Fotografija: Vanessa Bryant (levo). FOTO: Patrick T. Fallon/AFP
Odpri galerijo
Vanessa Bryant (levo). FOTO: Patrick T. Fallon/AFP

Vdova košarkarskega zvezdnika Kobeja Bryanta, ki se je januarja 2020 smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči, bo prejela visoko odškodnino zaradi fotografij objavljenih s kraja dogodka, poročajo ameriški mediji. Sodišče v Los Angelesu ji je prisodilo kar 16 milijonov dolarjev.

Sodišče v Los Angelesu je odločilo, da so bile slike s kraja nesreče, ki kažejo dele trupel, na neprimeren način posredovane javnosti, piše New York Times.

V helikopterski nesreči se je ob takrat 41-letni nekdanji košarkar moštva Los Angeles Lakers v bližini Los Angelesa ponesrečil skupaj s svojo 13-letno hčerko Gianno in še sedmimi sopotniki. Skupaj so bili na poti na dekliško košarkarsko tekmo.

FOTO: Frederic J. Brown/AFP
FOTO: Frederic J. Brown/AFP

S kraja nesreče so v javnost prišle slike. Te so na kraju dogodka posneli pripadniki policijskih in gasilskih enot. Kasneje so te slike kazali v javnosti in košarkarjeva vdova Vanessa se je odločila za tožbo.

Skupaj z Vanesso Bryant je tožbo vložil še eden od svojcev ponesrečencev, ki mu je sodišče prav tako prisodilo odškodnino v milijonskem znesku. Ostali svojci so vložili ločene tožbe.

Preberite še:

Komentarji: