Britney Spears lahko po trinajstih letih znova odloča o svojem življenju

Kalifornijsko sodišče je včeraj v Los Angelesu sklenilo, da se skrbništvo Jamesa Spearsa nad hčerko Britney Spears in njenim premoženjem odpravi.
Fotografija: Oboževalci so pozdravili odločitev sodišča v Los Angelesu. FOTO: Patrick T. Fallon/Afp
Odpri galerijo
Oboževalci so pozdravili odločitev sodišča v Los Angelesu. FOTO: Patrick T. Fallon/Afp

Britney Spears je zahtevala, da se konča skrbništvo Jamesa Spearsa, s čimer je priljubljena pevka dobila nazaj proste roke nad odločitvami o svojem zdravju, financah in drugih osebnih zadevah, kar je izgubila leta 2008. To je navdušilo množico oboževalcev Spearsove, ki se je zbrala pred sodiščem.

»Dobri bog, noro rada imam svoje oboževalce. Mislim, da bom preostanek dneva le jokala. Najboljši dan. Častimo gospoda. Lahko dobi amen?«, je tvitnila pevka po sodniški odločitvi.

Odločitev sodnice Brende Penny je bila sicer pričakovana, saj nobena stran v sporu ni ponudila nobenih novih argumentov, skrbništvo pa je bilo začasno razveljavljeno že konec septembra.

Britney Spears je junija na sodišču povedala, kako grozne so omejitve, ki jih mora trpeti. Dejala je, da si le želi nazaj svoje življenje brez nove ocene njenega duševnega stanja.

Zlorabe premoženja

Kalifornijski zakon tega ne zahteva, če nobena stran v sporu tega ne zahteva. Šele julija je lahko potem najela svojega odvetnika in Matthew Rosengart je napovedal, da si bo prizadeval tudi za preiskavo, kako je James Spears izvajal svoje skrbništvo.

Kariera Britney Spears je za zdaj na čakanju. FOTO: Shutterstock
Kariera Britney Spears je za zdaj na čakanju. FOTO: Shutterstock

Odvetnik trdi, da je prihajalo do zlorab njenega okrog 60 milijonov dolarjev vrednega premoženja, govori pa se tudi o prisluškovalnih napravah v njeni spalnici.

Obramba očeta

James Spears obtožbe zavrača in vztraja, da je delal le v dobro svoje hčerke. Kljub temu je že zamenjal odvetnike. Namesto tistih, ki so vodili pravdo glede skrbništva, je najel odvetnika Alexa Weingartena, ki ga bo branil pred obtožbami o zlorabah skrbništva.

FOTO: Mike Blake/Reuters
FOTO: Mike Blake/Reuters

Del skrbništva je sicer ostal v rokah računovodje, ki bo po sodnem nalogu uredil finance in potem nadzor nad njimi predal Britney Spears v naslednjih mesecih.

Kariera na čakanju

Skrbništvo nad svojo sabo in premoženjem je izgubila stara 26 let po izpadih zaradi duševnih motenj. James Spears je dobil delno skrbništvo februarja 2008, nato pa kasneje tudi polno.

Britney Spears je sedaj stara skoraj 40 let, njena sinova sta najstnika, kariera pa je na čakanju, ker se bo kmalu drugič poročila.

Preberite še:

Komentarji: