Predstavitvena informacija

Glasuj za svoj družbeno odgovorni projekt

Dobro se z dobrim vrača, pravijo, in res je tako. Vsaka lepa gesta bo ne le sprožila val zadovoljstva in pozitivno učinkovala na okolico, temveč se nam bo tudi povrnila.
Fotografija: Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Foto: Getty Images

Da smo skupaj močnejši in imajo dobra dela, ki so trajnostno naravnana, dolgoročen učinek, prepoznavajo tudi podjetja. S svojim ugledom, vplivom in sredstvi lahko ključno pripomorejo k delanju dobrega, pa naj bo to v obliki skrbi za okolje, pomoči socialno ogroženim in drugega.

Tako bo Coca-Cola z vašo pomočjo še dodatno finančno podprla tri že uveljavljene družbeno odgovorne projekte, ki zajemajo več interesnih področij: šport, okolje, skupnost.


To je ta občutek. Foto Coca-Cola
To je ta občutek. Foto Coca-Cola


In kdo so kandidati?
Na mladih svet stoji. Naši otroci bodo oblikovali prihodnost sveta. Zato jim zagotovimo ugodne razmere za razvoj interesov, talentov in lastnosti, ki jih bodo naredili v sposobne, samozavestne in odgovorne posameznike. Nekatere družine pa žal svojim otrokom ne morejo omogočiti ustrezne finančne podpore. Projekt Botrstvo v Sloveniji je zato ustanovil štipendijski sklad za mlade iz socialno šibkejših družin ter dijaški sklad za bivanje v dijaških domovih in kritje preostalih stroškov šolanja.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock


Naj bo Slovenija še naprej športna dežela
Tako domača kot tuja javnost sta očarani nad tem, da iz Slovenije kljub majhnosti prihaja toliko uspešnih športnikov svetovnega kova. Nadaljujmo ta trend z vzgajanjem novih generacij Petrov Prevcev, Goranov Dragićev, Tin Maze in drugih ter ponudimo roko mladim, vztrajnim športnikom, ki jim starši ne morejo kupiti opreme ter plačati treningov in priprav. V tej kategoriji lahko glasujete za štipendijski sklad Olimpijskega komiteja Slovenije, ki spodbuja izobraževanje študentov športnikov tudi po tem, ko končajo športno kariero; ali za OKS-jevo Fundacijo za športnike iz socialno ogroženih okolij, ki mlade podpira na športni poti.

Foto: OKS
Foto: OKS


Poskrbimo za čisto okolje in prijetno sobivanje
Ste vedeli, da v slovenskem morju živi približno 150 delfinov? Njihovo proučevanje je ključno za razumevanje stanja v morju ter ohranjanje zdravega morskega ekosistema. Prispevajte kapljo v zdravo slovensko morje s svojim glasom za društvo Morigenos, ki skrbi za varstvo delfinov in morski ekosistem.

Foto: Tilen Genov, Morigenos
Foto: Tilen Genov, Morigenos


V Zbiljah pa si TD Zbilje prizadeva urediti mokrišče, prijazno do živali od žab do labodov ter ob mlaki postaviti učno pot z razgledno ploščadjo. Glas za njih bo glas za prebujeno naravo.

Foto: Internet
Foto: Internet