Medgeneracijsko druženje v času pandemije

Otroci in starostniki v Trnovem si izmenjujejo risbe in prepevajo.
Fotografija: V Centru starejših Trnovo so v sodelovanju z OŠ Trnovo na balkonih zapeli nekaj pesmi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
V Centru starejših Trnovo so v sodelovanju z OŠ Trnovo na balkonih zapeli nekaj pesmi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Na pobudo Nataše Posel​, direktorice Amnesty International Slovenija, sta Osnovna šola Trnovo in DEOS Center starejših Trnovo skupaj našla način, kako se otroci in starostniki v času pandemije lahko varno povezujejo. Ker so obiski v domovih starejših prepovedani, so se otroci 4. a razreda trnovske šole odločili, da za stanovalce Centra starejših Trnovo narišejo svoje najljubše literarne junake in jim tako sporočijo, da mislijo nanje. Rdeče kapice, Ostržke, Sapramiške, škratke in druge pravljične like so skupaj s kratkim videosporočilom Centru poslali po elektronski pošti, tam pa so slike razdelili upokojencem. Nekateri stanovalci v centru so odgovorili s pošiljanjem svojih risb, v četrtek zjutraj pa so se otrokom zahvalili še s petjem Kekčeve pesmi s svojih balkonov.

FOTO: Osnovna šola Trnovo, razred 4. a
FOTO: Osnovna šola Trnovo, razred 4. a


Prebivalka doma Anastazija Pelikan je od otrok prejela sliko Rdeče kapice, česar se je zelo razveselila. »V zahvalo sem jim narisala jezero z nekaj račkami in gozd z medvedkom,« je dejala gospa, ki komaj čaka, da bo otrokom spet lahko v živo pripovedovala pravljice.


 

Komentarji: