O poroki kar šest milijonov tvitov

Uporabniki so objavili 5.958.379 tvitov o poroki britanskega princa Harryja in njegove izbranke Meghan Markle.
Fotografija: Ob sobotni poroki britanskega princa Harryja in njegove izbranke Meghan Markle je bilo tej novici dneva po svetu posvečenih skoraj šest milijonov tvitov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ob sobotni poroki britanskega princa Harryja in njegove izbranke Meghan Markle je bilo tej novici dneva po svetu posvečenih skoraj šest milijonov tvitov. FOTO: Reuters

London - Ob sobotni poroki britanskega princa Harryja in njegove izbranke Meghan Markle je bilo tej novici dneva po svetu posvečenih skoraj šest milijonov tvitov, je ugotovila francoska družba, ki se ukvarja z monitoringom družbenih omrežij.

Utrip Twitterja so merili med 22. uro v petek in 18. uro v soboto. V tem času je bilo kraljevi poroki namenjenih 5.958.379 tvitov. Od teh jih je imelo okoli 4,5 milijona ključnik #RoyalWedding, je sporočila družba Visibrain.

Za primerjavo: poroki Harryjevega starejšega brata Williama s Kate Middleton aprila 2011 je bilo v podobnem časovnem razponu namenjenih 1,77 milijona tvitov. Res pa je, da je bil takrat Twitter, ustanovljen leta 2006, še v povojih, dodaja francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarji: