Predstavitvena informacija

Tudi dom lahko čistite z naravnimi čistili

Najlepši dom je tisti, ki je čist, lepo pospravljen in udoben, da se v njem kar najbolj domače počutimo.
Fotografija: Nina Slapšak je lastnica blagovne znamke Odori. FOTO: Aljoša Rebolj
Odpri galerijo
Nina Slapšak je lastnica blagovne znamke Odori. FOTO: Aljoša Rebolj

Kadar se spravljamo k čiščenju, imamo še vedno navado poseči po čistilnih sredstvih, polnih kemikalij, ki razdražijo našo kožo in nosnice, a kljub temu odstranijo še tako trdovratne madeže na kakršnih koli površinah.

S tem ko raste okoljska ozaveščenost, pa se širijo tudi pozivi k uporabi čim bolj naravnih sredstev, ki jih lahko pripravite tudi doma že iz nekaj osnovnih sestavin, kot sta kis in soda bikarbona.

Naravna čistila pa je mogoče najti tudi že na trgu – ena od slovenskih znamk, ki jih ponuja, je Odori.

FOTO: Aljoša Rebolj
FOTO: Aljoša Rebolj

 

Od pralnih praškov do čistil za kopalnico

Za Odorijem stoji Nina Slapšak, magistrica kemije, ki je na podjetniško pot stopila v drugi sezoni projekta Štartaj Slovenija, ko se je predstavila s štirimi naravnimi praški za pranje perila, pozneje pa je razvila še tri naravna mila za nego telesa. Od lani v Intersparu Citypark, Intersparu Aleja Šiška in Maribor stojijo tudi polnilne postaje, kjer lahko kupci svojo embalažo za večkratno uporabo napolnijo s čistili Odori.

Nina je zdaj svojim izdelkom dodala še linijo štirih naravnih čistil za dom na rastlinski osnovi, ki so prelomnica na njeni podjetniški poti. V liniji so univerzalno čistilo z eteričnimi olji poprove mete, čistilo za kopalnico z vonjem rožmarina, detergent za ročno pomivanje posode z vonjem cvetlice, čistilo za talne površine sladka pomaranča ter čistilo za steklo in čistilo za strojno pomivanje posode, oba z vonjem limete.


 

Za kopalnico, ki se bo kar svetila

V izredni sezoni projekta Štartaj Slovenija se predstavlja s tremi od omenjenih, in sicer z univerzalnim čistilom z vonjem poprove mete, čistilom za kopalnico z vonjem rožmarina in gelom za ročno pomivanje posode z vonjem cvetlice in s povsem novim, do zdaj nikoli predstavljenim izdelkom, čistilom za toaletno školjko

To je v nasprotju z drugimi izdelki, ki so v aluminijasti embalaži za večkratno uporabo, ki jo je mogoče 100% reciklirati, v embalaži iz reciklirane plastike. Njegova formula, podprta z bio certifikatom, je zasnovana tako, da na naraven način učinkuje proti nečistočam, vodnemu kamnu in neprijetnemu vonju.

Uporabite ga tako, da ga nalijete neposredno v školjko in pod rob, pustite delovati nekaj minut, nato pa poščetkate in splaknite školjko.