TV namigi: Alex na razpotju, Marilyn Monroe in Dr. De Luxe

Deloholični odvetnici se sesuje življenski ritem, miniserija o legendarni filmski divi in premiera osme sezone serije o zdravniku Hanku Lawsonu.
Fotografija: Alex na razpotju FOTO: Pro Plus
Odpri galerijo
Alex na razpotju FOTO: Pro Plus

Torek, 4. avgusta

 


Alex na razpotju: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Alex of Venice. ZDA, 2014. Režija: Chris Messina. Igrajo: Mary Elizabeth Winstead, Chris Messina, Don Johnson, Katie Nehra, Jennifer Jason Leigh. Drama. 90 min.


Drama je režijski prvenec igralca Chrisa Messine, ki pravi, da sta ga navdihnila Woody Allen in Sam Mendes ter tihi naturalizem Johna Cassavetesa.

Ko Alex, deloholično odvetnico, nenadoma zapusti mož, ki sicer ni hodil v službo in je skrbel za dom in njunega desetletnega sina, se ji sesuje celoten življenjski ritem. V službi je sredi pomembnega primera, doma pa jo čakata sin in dementni oče in stvari ji uhajajo iz rok ...

Film ni ravno popoln, a igra Winsteadove poskrbi, da je dozorevanje njene junakinje verjetno in prijetno.

 


Skrivnostno življenje Marilyn Monroe: POP TV ob 22.15


The Secret Life of Marilyn Monroe. ZDA, 2015. 1/2. Režija: Laurie Collyer. Igrajo: Susan Sarandon, Kelli Garner, Embeth Davidtz, Jack Noseworthy, Eva Amurri Martino. Bio. miniserija. 95 min.

Skrivnostno življenje Marilyn Monroe FOTO: Pro Plus
Skrivnostno življenje Marilyn Monroe FOTO: Pro Plus


Zgodba se začne s portretom mlade Norme Jeane Mortenson, ki se sooča z osamljenim življenjem brez ljubezni ter odsotno materjo. Kljub težavam se Norma Jeane razvije v zabavno, inteligentno in ambiciozno mlado žensko in njena nova podoba kmalu postane simbol nekega obdobja.

Z nastopi, glasbo in filmskimi vlogami preraste v svetovno zvezdnico, vendar v resnici ostaja krhka in negotova umetnica z obupno potrebo po naklonjenosti in zaščiti. Preostali svet nikoli ne spozna in tudi ne more razumeti resnične Marilyn, tako drugačne od njene javne in medijske podobe.

 


Dr. De Luxe: Brio ob 17.35


Royal Pains. ZDA, 2016. 8. sezona. 1/8.Režija: Matthew Penn. Igrajo: Mark Feuerstein, Paulo Costanzo, Reshma Shetty, Brooke D'Orsay, Campbell Scott. Hum. nan. 45 min.

Dr. De Luxe FOTO: Pro Plus
Dr. De Luxe FOTO: Pro Plus


Spremljamo življenje mladega in uspešnega zdravnika Hanka Lawsona, ki je zaradi ene same zdravniške odločitve izgubil vse.

V osmi in zadnji sezoni se mora Hankova ekipa soočiti z dejstvom, da imajo njihove sanje visoko ceno. V HankMedu se pripravljajo na novo delovno poletje. Jeremiah se je vrnil po zimski odsotnosti, Divya pa je srečno poročena z Rajem in v sedmem mesecu nosečnosti.

Komentarji: