TV namigi: Božji red, Ljubezen po domače in Neznanec

Švicarka se bori proti zastareli družbeni ureditvi, predstavitvena oddaja kandidatov za ljubezen in triler o ukradeni identiteti.
Fotografija: Božji red Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Božji red Foto Tv Slo

Nedelja, 26. julijaBožji red: TV SLO 1 ob 15.15


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Die göttliche Ordnung. Švica, 2017. Režija: Petra Volpe. Igrajo: Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig. Drama/kom. 105 min.


Švica 1971. Nora je mlada gospodinja, ki z možem, dvema sinovoma in s tastom živi v majhni vasi. Globoko na švicarskem podeželju ni čutiti velikih družbenih sprememb, ki so se začele konec 60. let in tudi Nore, ki velja za prijazno osebo, se ne dotaknejo – dokler ne spozna, da je v vseh pogledih podrejena možu in da je tako celo zapisano v ustavi. Tedaj se upre zastareli družbeni ureditvi ...

Odlična igra glavne igralke pripomore k temu, da je film nadvse gledljiv, čeprav je precej črno-bel v prikazu šokantnega dejstva, da v državi, ki velja za demokratično, leta 1970 ženske niso smele voliti.


 

Ljubezen po domače – predstavitev: POP TV ob 20.00


Slo., 2020. Vodi: Tanja Postružnik Koren. Resn. šov 70 min.

Ljubezen po domače - predstavitev Foto Pro Plus
Ljubezen po domače - predstavitev Foto Pro Plus


Na Pop Tv pripravljajo že peto sezono oddaje, v kateri ljubezni željnim pomagajo poiskati partnerja. Osem izbranih kmetov in kmetic bo tako šlo v gore samo na romantičen izlet in ob reko na piknik v dvoje. Na sporedu bo predstavitvena oddaja, v kateri bo Tanja Postružnik Koren predstavila letošnje kandidate in skupaj z njimi držala pesti, da dobijo čim več ljubezenskih pisem in tako vstopnico v novo sezono.

V 5. sezoni bo ljubezen iskalo šest fantov in dve dekleti – teta in nečakinja s Koroške.Najmlajša fanta imata 32 let, najstarejši pa kar 71 let. Dva zmed kandidatov sta prostovoljna gasilca. 

Neznanec: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Unknown. ZDA, 2011. Režija: Jaume Collet-Serra. Igrajo: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Aidan Quinn, Bruno Ganz. Akc. film. 125 min.


Neznanec Foto Pro Plus
Neznanec Foto Pro Plus


Dr. Martin Harris je pravkar prispel v Berlin na pomembno predavanje. Ko opazi, da je izginila njegova aktovka, ženo Elizabeth pusti v hotelu, sam pa se s taksijem odpravi po torbo. Žal se zgodi prometna nesreča in Martin pristane v bolnišnici, kjer se čez štiri dni zbudi iz kome.

Zgrožen spozna, da mu je nekdo izbrisal identiteto, ki si jo zdaj, skupaj z njegovo ženo Elizabeth, lasti drug moški. Ker ne ve, kaj se dogaja, Martin poišče pomoč bivšega člana tajne policije, ki mu svetuje, naj najprej poišče skrivnostno taksistko Gino, ki mu je rešila življenje.

Komentarji: