TV namigi: Dajva se dol, Zlo ne obstaja, Mednarodna prevara

Prijatelja Jack in Lainey sta očitno ustvarjena eden za drugega, zgodbe štirih ljudi, ki stojijo pred ključno izbiro, agent pa preiskuje korupcijo v bankah.
Fotografija: Dajva se dol Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Dajva se dol Foto Pro Plus

Sobota, 26. novembra

Dajva se dol: POP TV ob 21.40

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Sleeping with Other People. ZDA, 2015. Režija: Leslye Headland. Igrajo: Alison Brie, Jason Sudeikis, Jordan Carlos. Rom. kom. 125 min.

Jack večino svojega življenja posveča osvajanju žensk, dokler vnovič ne sreča zapeljive Lainey, s katero je kot najstnik izgubil nedolžnost. Tudi ona ima podobne težave s skakanjem čez plot, zato skleneta dogovor, da bosta ostala le prijatelja. Toda več časa, ko preživita skupaj, bolj očitno postaja, da sta ustvarjena eden za drugega ...

Premisa, s katero je poskusila že komedija Ko je Harry srečal Sally – ali sta moški in ženska lahko le prijatelja – je obdelana dovolj pristno in duhovito, da je film osvežitev v morju klišejskih romantičnih komedij.

Zlo ne obstaja: TV SLO 1 ob 23.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Sheytan vojud nadarad. Koprod., 2020. Režija: Mohammad Rasoulof. Igrajo: Baran Rasoulof, Mahtab Servati, Mohammad Seddighimehr, Zhila Shahi, Mohammad Valizadegan. Drama. 155 min.

Zlo ne obstaja Foto Tv Slo
Zlo ne obstaja Foto Tv Slo

Zgodbe štirih ljudi, ki stojijo pred izbiro: ubogati ukaz totalitarne oblasti ali se upreti in tvegati vse. Dobitnik zlatega medveda za najboljši film v Berlinu 2020.

Hašmat je družinski oče, čigar služba je v popolnem nasprotju s toplino, s kakršno je obdan v domačem krogu. Puja je vojak, ki so mu naročili, da mora obesiti ujetnika. Džavad, prav tako vojak, tridnevni dopust preživlja z dekletom, a njegova služba vse bolj ogroža njuno skupno prihodnost. In na koncu je tu še Darja, ki se kljub miroljubni naravi spopada s temačno družinsko skrivnostjo.

Mednarodna prevara: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

The International. Koprod., 2009. Režija: Tom Tykwer. Igrajo: Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl, Ulrich Thomsen, Brían F. O'Byrne. Akc. film. 140 min.

Mednarodna prevara Foto Pro Plus
Mednarodna prevara Foto Pro Plus

Louis Salinger je ambiciozni agent Interpola, ki preiskuje korupcijo v največjih svetovnih bankah. Ker sumi, da se vplivna banka ukvarja s pranjem denarja, preprodajo orožja in financiranjem vojne, Salinger združi moči s tožilko Eleanor Whitman, s katero se odpravita na nevarno iskanje resnice.

Sledi ju iz New Yorka vodijo v Berlin, Milano in Carigrad, pri tem pa so jima ves čas za petami plačani morilci ...

Komentarji: