TV namigi: Gospod Gacy, Boris, Milena, Radko, Ko gre po zlu

V filmu o dopisovanju med študentom kriminologije in serijskim morilcem, duhovita dramska predstava Dušana Jovanovića in komedija o posledicah snežnega plazu.
Fotografija: Dragi gospod Gacy Foto Planet TV
Odpri galerijo
Dragi gospod Gacy Foto Planet TV

Ponedeljek, 18. januarja

 


Dragi gospod Gacy: Planet TV 2 ob 21.10


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Dear Mr. Gacy. Kan., 2010. Režija: Svetozar Ristovski. Igrajo: William Forsythe, Jesse Moss, Emma Lahana, Cole Heppell, Belinda Metz. Krim. 105 min.


Leto 1993. Nadpovprečni študent Jason Moss, ki ga močno zanimajo serijski umori, se odloči, da bo za predmet kriminologije napisal raziskovalno nalogo o serijskem morilcu Johnu Waynu Gacyju, ki je obsojen na smrt in bo čez šest mesecev usmrčen. Jasonov profesor kriminologije meni, da je tema o serijskih morilcih že preveč izčrpana, zato mora najti svež pristop k pisanju naloge.

Jason si tako začne dopisovati z Gacyjem, v pismih se mu predstavi kot ranljiv mladenič iz neurejenih družinskih razmer, saj je to tipična Gacyjeva žrtev. Čeprav ga posvarijo, je Jason samozavesten ...

 


Boris, Milena, Radko: TV SLO 2 ob 22.30


Slo., 2014. Režija: Dušan Jovanović. Igrajo: Milena Zupančič, Radko Polič, Boris Cavazza. TV-priredba gledališke predstave SNG Drama Ljubljana. 115 min.

Boris, Milena, Radko Foto Tv Slo
Boris, Milena, Radko Foto Tv Slo


Ljubezenski trikotnik med upokojeno igralko, njenim možem novinarjem in njenim ljubimcem, upokojenim kapitanom dolge plovbe, razburka strasti tako med udeleženci kot med opazovalci. Glede na dejstvo, da so vsi trije protagonisti že krepko v zrelih letih, se postavlja vprašanje, ali so tovrstne erotične in ljubezenske peripetije pri teh letih sploh še primerne. Ali pa, nasprotno, opozarjajo, da življenje ne varčuje s presenečenji, čeprav niso zmeraj prijetna.

Duhovita dramska predstava nasprašuje tudi o našem odnosu do življenja, ki ga vse preradi jemljemo kot samoumevno.

 


Ko gre vse po zlu: HBO ob 21.25


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Downhill. ZDA, 2020. Režija: Nat Faxon. Igrajo: Julia Louis-Dreyfus, Will Ferrell, Zach Woods, Zoe Chao, Miranda Otto. Kom. 85 min.


Ko gre vse po zlu Foto HBO
Ko gre vse po zlu Foto HBO


Ameriška družina Billie, Pete in njuna sinova so na počitnicah v švicarskih Alpah, ko se med zajtrkom na terasi prestižnega smučarskega letovišča z bližnje gore sproži mogočen plaz.

Kar naj bi bila skrbno nadzorovana turistična atrakcija, se v nekem trenutku zdi smrtno nevarna situacija. Billie skuša svoja otroka zaščititi s telesom, Pete pa pograbi mobilnik in strahopetno pobegne od mize. Ko se čez nekaj trenutkov snežna meglica razblini, skuša dajati vtis, da se ni zgodilo nič posebnega ...

Komentarji: