Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Izumi, ki so spremenili svet, Preverjeno in Kdo da več?

Izum teleskopa je eden tistih, ki je spremenil svet, v oddaji Preverjeno med drugim o morebitnem povabilu Grete Thunberg v Slovenijo, začenja pa se druga sezona o zgodbah v svetu elitnih dražbenih hiš.
Revolutions - Ideas That Changed The World: The Telescope - Izumi, ki so spremenili svet: Teleskop Foto TVS
Revolutions - Ideas That Changed The World: The Telescope - Izumi, ki so spremenili svet: Teleskop Foto TVS
R. L., Vikend
22. 10. 2019 | 00:00
2:59

Torek, 22. oktobra

 

Izumi, ki so spremenili svet: Teleskop: TVS 2 ob 20.00


Revolutions - Ideas That Changed The World: The Telescope. VB, 2019. 1/6. Dok. serija. 55 min.

Od zore nastanka človeka žene k raziskovanju, komuniciranju z drugimi in potovanju. Ta sla je spodbudila vrsto spodletelih poskusov, tudi naključij in spoznanj, spremenila svet in pripomogla k nastanku tehnoloških vrhuncev – avtomobila, letala, pametnega telefona, rakete, robota in teleskopa.

V prvem delu bomo spoznali sijajne ume od Galilea do Edwina Hubbla, ki so ustvarili in izpopolnjevali teleskop. Danes njihov izum človeštvu omogoča, da vidi vse do skrajnih meja vesolja, ki so od nas oddaljene 13 milijard svetlobnih let.

 

Preverjeno: Pop TV ob 22.05


Slo., 2019. Vodi: Alenka Arko. Aktualno-infor. odd.

Greta Thunberg Foto Jim Urquhart Reuters
Greta Thunberg Foto Jim Urquhart Reuters


Možganski tumor se pojavlja tudi pri otrokih. Ko se pri nas izčrpajo vse možnosti, marsikdo odide na zdravljenje v Italijo, kjer ponujajo protonsko terapijo, zelo uspešen način zdravljenja. Pri razvoju te terapije smo prav v Sloveniji vodilni v svetovnem merilu, uporabljamo pa je ne.

Zakaj 16-letna Greta Thunberg jezi toliko ljudi? Tudi pri nas jo nekateri kritizirajo, so pa tudi načrti, da bi jo povabili v Slovenijo.

Strah pred zobozdravnikom poznajo tudi odrasli. Kakšne so metode, da bi se znebili tega strahu?

 

Kdo da več?: Brio ob 20.00


The Art of More. ZDA, 2016. Režija: Robert Lieberman. Igrajo: Christian Cooke, Kate Bosworth, Cary Elwes, Dennis Quaid, Sandrine Holt. Nad. 60 min.

The Art of More - Kdo da več? Foto PČro Plus
The Art of More - Kdo da več? Foto PČro Plus


Serija gledalca popelje v elitni svet newyorških dražbenih hiš. Nekdanji tihotapec Graham Connor se skuša uveljaviti na novem delovnem mestu v dražbeni hiši Park-Mason.

Na začetku druge sezone Grahama preganja umor njegovega dekleta, ko se nenadoma znajde na begu pred neusmiljenimi agenti FBI. Brukner namerava presenetiti svoje sovražnike, medtem ko se Roxanna odloči za tvegan korak. Davenport iz svojega skrivališča začne načrtovati novo prevaro.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine