TV namigi: Kdo laže?, Novo obdobje stranišč in Od blizu

Napeta nadaljevanka, ki gledalca pušča v negotovosti, dokumentarec o trajnostnih straniščih brez vode, Vesna Milek pa bo gostila Aleksandra Čeferina.
Fotografija: Kdo laže? Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Kdo laže? Foto Tv Slo

Torek, 17. novembraKdo laže?: TV SLO 2 ob 21.50


Liar. VB, 2017. 1. sezona. 1/6. Režija: James Strong. Igrajo: Joanne Froggatt, Ioan Gruffudd, Zoë Tapper, Warren Brown TV-serija. 60 min.

Laura Nielson je čedna osnovnošolska učiteljica, ki je pravkar končala zvezo z dolgoletnim partnerjem, policistom. Že naslednji dan ji sestra Katy »priskrbi« zmenek z lepim in uspešnim kirurgom, vdovcem Andrewom Earlhamom, očetom enega njenih učencev. Ujameta se in preživita lep večer … Ali res?

Naslednje jutro je Laura namreč prepričana, da jo je Andrew omamil in posilil. Miniserija, ki se začne kot psihološki triler in nadaljuje kot mišolovka, gledalca najprej pusti v negotovosti, kaj se je pravzaprav zgodilo. Sploh, ko se izkaže, da je Laura nekoč nekoga že obtožila spolnega napada. A kmalu se izkaže, da je resnica bolj zlovešča ...
 Novo obdobje stranišč: TV SLO 2 ob 20.00


Toilet, a New Era. Fr., 2019. Režija: Thierry Berrod. Dok. odd. 55 min.

Novo obdobje stranišč Foto Tv Slo
Novo obdobje stranišč Foto Tv Slo


Medtem ko prebivalcem v revnih državah močno primanjkuje toaletnih prostorov, tisti v bogatih z vsakim splakovanjem zapravljajo čisto vodo. V enem letu na svetu proizvedemo več kot 720 milijonov ton komunalnega blata in 570 milijonov litrov urina. Odstranjevanje človeških iztrebkov in ravnanje z vodnimi viri je zato postalo velik naravovarstveni izziv.

Fundacija Billa in Melinde Gates že na leta opozarja, da je treba urediti primerna in trajnostno vzdržna stranišča za 2,3 milijarde ljudi, ki nimajo tekoče vode. Oddaja skuša z obilo humorja, a z zelo znanstvenim pristopom odgrniti tančico z ene od tabu tem in odkriti, kakšna bodo stranišča prihodnosti.
 Od blizu: Aleksander Čeferin: TV SLO 2 ob 20.55


Pogovorna oddaja z Vesno Milek. Slo., 2020. 55 min.

Od blizu Foto Harold Cunningham Afp
Od blizu Foto Harold Cunningham Afp


Gost Vesne Milek bo odvetnik, ki je leta 2011 postal predsednik Slovenske nogometne zveze, pet let kasneje pa se je s široko podporo z vseh koncev Evrope povzpel na čelo Evropske nogometne zveze. S tem je postal prvi Slovenec na tako visokem položaju organizacije, ki nadzoruje 30 milijard vreden trg evropskega nogometa.

Sodeluje z najpomembnejšimi politiki in gospodarstveniki sveta, marca letos je bil postavljen pred verjetno največji izziv v zgodovini Evropske nogometne zveze: epidemijo koronavirusa.

Komentarji: