TV namigi: Klic dobrote, Moč usode in Lišček

Prenos jubilejnega 30. dobrodelnega koncerta, glasbeni "dvoboj" med Verdijem in Wagnerjem in drama o 13-letniku, ki mu tragedija obrne življenje na glavo.
Fotografija: Bernarda Žarn Jure Sešek Klic dobrote Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Bernarda Žarn Jure Sešek Klic dobrote Foto Tv Slo

Sreda, 25. novembra

 


Klic dobrote: TV SLO 1 ob 20.05


Slo., 2020. Voditelja: Bernarda Žarn in Jure Sešek. Dobrodelni koncert. Prenos. 110 min.

Slovenska karitas v sodelovanju z RTV Slovenija prireja jubilejni 30. dobrodelni koncert Klic dobrote. Koncert bo potekal pod geslom »Slišim te«. Geslo opozarja na osnovno človeško potrebo po bližini, ko si vzamemo čas za drugega in mu posvetimo vso pozornost. Vabi pa tudi, da prisluhnemo, poskušamo razumeti in tudi odgovoriti z besedo, darovi ali prostovoljstvom pri pomoči ljudem v stiski.

Na dobrodelnem koncertu bodo nastopili Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Nuška Drašček in Gašper Rifelj. Koncert bo ob obletnici popestren tudi z gosti in nekaj zanimivimi posnetki nastopov s preteklih koncertov.
 Moč usode: TV SLO 2 ob 20.00


Slo. Režija: Miha Vipotnik. Glasbeni film. 55 min.

Moč usode Foto Tv Slo
Moč usode Foto Tv Slo


Odločni producent, ki želi posneti gledljiv in s tem tržno zanimiv film z Verdijevimi arijami, trči ob zanesenjaškega scenarista, po srcu wagnerjanca, ki bi »projekt Verdi« najraje zamenjal s »projektom Wagner«. Začne se dvoboj o tem, kdo piše »boljšo« glasbo in koga poslušalci raje poslušajo.

Film o operi se zato spremeni v TV-opero z naslovom Moč usode. V filmu pojejo svetovno priznani slovenski operni solisti (Janez Lotrič, Ana Pusar Jerič, Marjana Lipovšek in Franc Javornik), za »dramski« zaplet skrbijo Vlado Novak, Marko Mandić in Vida Breže, za »informativnost« številni napisi, podnapisi in namigi (podobno kot v nemem filmu).

 


Lišček: HBO ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

The Goldfinch. ZDA, 2019. Režija: John Crowley. Igrajo: Oakes Fegley, Ansel Elgort, Nicole Kidman, Jeffrey Wright, Luke Wilson. Drama. 145 min.


Lišček Foto HBO
Lišček Foto HBO


Film prinaša priredbo knjižne uspešnice »Lišček« avtorice Donne Tart, dobitnice Pulitzerjeve nagrade leta 2014.

Theodore »Theo« Decker je bil star komaj 13 let, ko je njegova mati umrla v terorističnem napadu na muzej umetnosti Metropolitan. Tragedija mu je življenje obrnila na glavo in poslala na odisejo žalovanja in krivde, odrešitve in osebne preobrazbe, celo ljubezni. Vse od tistega strašljivega dne mu je upanje vzbujala le ena stvar: neprecenljiva slika ptička, priklenjenega na krmilnico, znana kot Lišček.

Komentarji: