TV namigi: Možje X: Apokalipsa, Tisto in Nevarni ovinki

Televizijska premiera devetega filma iz franšize Možje X, otroci se zoperstavijo morilskemu klovnu in italijanska klasika o ceni dobrega življenja.
Fotografija: Možje X: Apokalipsa Foto Planet Tv
Odpri galerijo
Možje X: Apokalipsa Foto Planet Tv

Petek, 26. februarjaMožje X: Apokalipsa: Planet TV ob 21.40


Vikendova ocena: 3 (od 5)

X-Men: Apocalypse. ZDA, 2016. Režija: Bryan Singer. Igrajo: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac. Akc. film. 160 min.
Deveti film iz franšize Možje X je neposredno nadaljevanje filma Možje X: Dnevi preteklosti (2014).

Po več tisočletjih spanca se spet zbudi prvi, neumrljivi in najmočnejši mutant. Vsemogočni Apokalipsa je razočaran nad sodobnim svetom, zato se odloči vnovič izbrati štiri pomagače, ki mu bodo stali ob strani pri uničenju človeštva. Profesor X  in Raven oziroma Mystiqueskušata s svojimi mutantskimi učenci preprečiti najhujše, a Magneto, se pridruži Apokalipsi ...

 


Tisto: Kino ob 20.00


Viekndova ocena: 4 (od 5)

It. ZDA, 2017. Režija: Andy Muschietti. Igrajo: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis. Groz. 150 min.
Film je posnet po istoimenski kultni uspešnici mojstra napetih zgodb Stephena Kinga, ki bralcem že desetletja buri domišljijo. Poletje leta 1989. V kraju Derry v ameriški zvezni državi Maine začnejo izginjati otroci. Skupina otrok se mora soočiti s svojimi najhujšimi strahovi, ko se zoperstavi morilskemu klovnu z imenom Pennywise, ki že stoletja preži na otroke.

Ena najuspešnejših grozljivk natančno sledi formulam in konvencijam, tako da je prežeta s srhljivim vzdušjem, trenutki, ko pošast skoči iz teme, pa so premišljeno postavljeni.

 


Nevarni ovinki: TV SLO 1 ob 23.05


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Il sorpasso. Ita., 1962. Režija: Dino Risi. Igrajo: Vittorio Gassman, Jean-Louis Trintignant, Catherine Spaak, Claudio Gora. Drama. 105 min.


Nevarni ovinki Foto Tv Slo
Nevarni ovinki Foto Tv Slo


Film je nepredvidljivo potovanje, ki se razteza od vrhunskega slapsticka do tragedije in je zabaven ter ganljiv komentar o ceni dobrega življenja.

Roberto je sramežljiv študent prava, ki nekega dne spozna očarljivega, bahaškega in vročekrvnega 40-letnika Bruna. Potem ko z njim odide na aperitiv, se skupaj odpravita na divjo vožnjo po Vii Aurelia. Čeprav Roberto nima nič skupnega z Brunom, ga družba slednjega nerazložljivo privlači. Nenavadni par se znajde na izletu v Toskano ...

Komentarji: