TV namigi: Možje X, Ko spregledaš in Rdeča puščava

Nadaljevanje sage o konfliktu med ljudmi in mutanti, Demi Moore in Alec Baldwin v drami o drugi možnosti v življenju in klasika Michelangela Antonionija.
Fotografija: Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti Foto Planet Tv
Odpri galerijo
Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti Foto Planet Tv

Petek, 19. februarjaMožje X: Dnevi prihodnje preteklosti: Planet TV ob 21.55


Vikendova ocena: 4 (od 5)

X-Men: Days of Future Past. Koprod., 2014. Režija: Bryan Singer. Igrajo: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry. Akc. film. 155 min.
V nadaljevanju sage o konfliktu med ljudmi in mutanti se strani znajdeta pred uničenjem, Profesor X in Magneto združita moči in v preteklost pošljeta Wolverina, da bi mlade mutante usmeril na pravo pot in tako preprečil usodni konec. Toda Wolverine kmalu naleti na težave, saj mladi Profesor X ne premore zanj značilne modrosti, vročekrvni Magneto pa hrepeni le po maščevanju.

Ena najboljših izvedb franšize, ki z zvezdniško zasedbo, osupljivimi akcijskimi prizori in hitrim tempom poskrbi za kakovostno zabavo.

 


Ko spregledaš: TV SLO 2 ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Blind. ZDA, 2017. Režija: Michael Mailer. Igrajo: Demi Moore, Dylan McDermott, Alec Baldwin, Viva Bianca. Drama. 105 min.


Ko spregledaš Foto Tv Slo
Ko spregledaš Foto Tv Slo


Demi Moore in Alec Baldwin v drami, ki poudarja dejstvo, da moramo imeti vsi vsaj še drugo možnost v življenju.

Priznani in uspešni pisatelj Bill Oakland je v hudi prometni nesreči izgubil vid, njegova žena pa je umrla. Skrušen, osamljen in zagrenjen čas preživlja tako, da se spopada z novo resničnostjo. Ko je Suzanne Dutchman prisiljena opravljati javna dela kot pogojno kazen zaradi sodelovanja pri prevarantskih poslovnih dejavnostih svojega moža, se njuni življenji usodno prepleteta. Suzannin svet razkošja in privilegijev se obrne na glavo, ko se mora ubadati z Billovim cinizmom, nerganjem in nesramnostjo ...

 


Rdeča puščava: TV SLO 1 ob 23.05


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Deserto rosso. Ita., 1964. Režija: Michelangelo Antonioni. Igrajo: Monica Vitti, Richard Harris, Carlo Chionetti, Xenia Valderi. Drama. 115 min.


Rdeča puščava Foto Tv Slo
Rdeča puščava Foto Tv Slo


Monica Vitti v Antonionijevi klasiki igra depresivno žensko, ki poskuša najti svoje sidrišče v praznem industrijskem svetu.

Pusto in strupeno industrijsko okolje v okolici Ravene slabo vpliva na duševno počutje žene in matere Giuliane. Mlada ženska svojo tesnobo skriva pred okolico, predvsem pred uspešnim in brezbrižnim možem Ugom. Ugov stari prijatelj Corrado se pojavi v mestu na službenem potovanju. Z Giuliano se takoj ujameta ...

Komentarji: