TV namigi: Neznani mojster, Ničevo seme in Montserrat Caballé

Prodajalca slik pritegne pozornost skrivnostna slika, začetek novozelandske noir kriminalke in Bellinijeva Norma v izvedbi legendarne katalonske operne pevke.
Fotografija: Neznani mojster Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Neznani mojster Foto Tv Slo

Sreda, 13. januarja

 

Neznani mojster: TV SLO 1 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Tuntematon mestari. Fin., 2018. Režija: Klaus Härö. Igrajo: Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka, Amos Brotherus, Stefan Sauk. Drama. 95 min.


Olavi, starejši prodajalec umetniških slik je pred upokojitvijo. Tega se ne veseli, saj je vse življenje postavljal svoje delo na prvo mesto, celo pred družino. Na neki dražbi pritegne njegovo pozornost slika, v kateri vidi priložnost za sklenitev svoje zadnje, najuspešnejše kupčije, ki bi mu zagotovila mirno upokojitev.

Nekako ob istem času ga obišče hči Lea, ki je ni videl že nekaj let, in ga prosi za pomoč. Njen petnajstletni sin Otto potrebuje zaposlitev v prodajalni, da bi opravil delovno prakso, ki jo od dijakov zahteva šola. Tako ded in vnuk skupaj raziskujeta ozadje skrivnostne slike ...

 


Ničevo seme: TV SLO 2 ob 21.50


The Bad Seed. NZ., 2018. 1/5. Režija: Helena Brooks. Igrajo: Matt Minto, Jodie Hillock, Zoe Jansson-Bush, Madeleine McCarthy, Chelsie Preston Crayford. Miniserija. 45 min.

Ničevo seme Foto Tv Slo
Ničevo seme Foto Tv Slo


Simon Lampton živi z ženo in hčerkama v elitni soseski v Aucklandu. Njegov starejši brat Ford ni tako uspešen in začasno živi s Simonovo družino. Brata sta imela težavno mladost, a o preteklosti nista govorila. Ko pa umorijo Simonovo nekdanjo pacientko in sosedo, ga dohiti preteklost njegove primarne družine. Preiskava umora pripelje na prag Lamptonovih, natančneje k Simonu.

Petdelna novozelandska serija temelji na uspešnici znane in večkrat nagrajene novozelandske pisateljice Charlotte Grimshaw in je po besedah kritikov tamkajšnji prvi poskus noir kriminalke.

 


Čarobni trenutki glasbe, Montserrat Caballé v vlogi Norme: TV SLO 2 ob 20.00


Magic Moments of Music - Montserrat Caballé Sings Norma. Nem., 2019. Dok. odd. 55 min.

Čarobni trenutki glasbe, Montserrat Caballé v vlogi Norme Foto Tv Slo
Čarobni trenutki glasbe, Montserrat Caballé v vlogi Norme Foto Tv Slo


Montserrat Caballé (Barcelona, 1933–2018) je bila ena največjih opernih pevk 20. stoletja, mojstrica belkanta, med oboževalci znana kot La Superba – Veličastna.

Njena umetniška pot je bila izjemno pestra in bogata, nastopila je z največjimi zvezdami iz sveta klasične in popularne glasbe. Skupno je imela več kot štiri tisoč nastopov. Nepozaben dokaz njenega mojstrstva in sposobnosti pa je posnetek Bellinijeve opere Norma iz leta 1974.

Komentarji: