TV namigi: Riba Wanda, Deklina zgodba in Rocco in bratje

Priljubljena komedija o nenavadni četverici tatov, premiera četrte sezone kultne nadaljevnake in zgodnja mojstrovina Luchina Viscontija.
Fotografija: Riba po imenu Wanda Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Riba po imenu Wanda Foto Pro Plus

Petek, 30. aprila

 


Riba po imenu Wanda: Kanal A ob 21.55


Vikendova ocena: 5 (od 5)

A Fish Called Wanda. ZDA, 1988. Režija: Charles Crichton. Igrajo: John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, Michael Palin, Maria Aitken. Kom. 125 min.


Duhovito spisan, spretno zrežiran in vrhunsko odigran film je eden tistih, ki se mu človek z vsakim ogledom bolj smeji.

Vanda, George, Otto in Ken so nenavadna četverica tatov, ki jih neznansko privlačijo dragulji. Po uspešno izvedeni tatvini dragocenih kamnov hočejo opehariti eden drugega. Vanda in Otto sta ljubimca, ki želita diamante zase, zato se odločita, da bosta Georgea izdala policiji. To tudi storita, toda George je že pred tem diamante prenesel na skrivno lokacijo, zato jih ne najdeta. A Vanda se ne da ...
 Deklina zgodba: HBO ob 20.00


The Handmaid's Tale. ZDA, 2021. 4. sezona. 1/10. Igrajo: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Max Minghella, Alexis Bledel, Mckenna Grace, Joseph Fiennes. TV-serija. 65 min.

Deklina zgodba Foto HBO
Deklina zgodba Foto HBO


June se v četrti sezoni kot drzna vodja odpora bori proti Gileadu, a tveganje ji prinese nepričakovane in nevarne nove izzive.

Njeno iskanje pravice in maščevanja grozi, da jo bo povsem prevzelo in uničilo njene najpomembnejše odnose. Med begom poškodovana June in ubežne dekle najdejo zatočišče na kmetiji. V Gileadu se zaprti Lawrence skuša izogniti smrtni kazni. Teta Lydia pa se sooča z izgubo 86 otrok.


 

Rocco in bratje: TV SLO 1 23. 10


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Rocco e i suoi fratelli. Ita., 1960. Režija: Luchino Visconti. Igrajo: Alain Delon, Renato Salvatori, Annie Girardot, Katina Paxinouo. Drama. 180 min.


Rocco in bratje Foto Tv Slo
Rocco in bratje Foto Tv Slo


Zgodnja mojstrovina Luchina Viscontija. Družina Parondi se po očetovi smrti z juga Italije preseli v Milano k najstarejšemu sinu Vincenzu. Tam se štirje odraščajoči sinovi in njihova mati spopadajo s tegobami novega, urbanega okolja.

Med dvema bratoma, alkoholikom Simonom, ki trpinči sebe in okolico, ter dobronamernim in nežnim Roccom, pride do napetosti, ki privedejo do tragičnega vrhunca. V središču spora je prostitutka Nadia ...

Komentarji: