TV namigi: Salt, Veliki slikarji na malem zaslonu in Starši

Agentka Cie je osumljena atentata na ruskega predsednika, dokumentarna serija o znamenitih slikarjih in humoristična nanizanka o starševstvu.
Fotografija: Salt Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Salt Foto Pro Plus

Ponedeljek, 7. junijaSalt: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2010. Režija: Phillip Noyce. Igrajo: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, August Diehl. Akc. film. 110 min.


Evelyn Salt je uspešna agentka Cie, ki jo spoštujejo vsi, vključno z njenim šefom Tedom Winterjem. Vse se spremeni, ko nekega dne v prostore Cie vkoraka prebegli ruski vohun, ki v zameno za zaščito Američanom ponuja izredno pomembno novico: med obiskom v New Yorku, kjer se bo udeležil pogreba pokojnega podpredsednika ZDA, bo neznani atentator umoril ruskega predsednika. Ime atentatorja: Evelyn Salt. Saltovo pridržijo na zaslišanju, vendar pobegne, da bi oprala svoje ime.

Angelina Jolie je dala vse od sebe kot akcijska junakinja, a je zgodba preveč neprepričljiva, da bi se film prebil med akcijske klasike.


 

Veliki slikarji na malem zaslonu: Impresionisti in njihov mecen: TV SLO 2 ob 21.10


Exhibition on Screen: The Impressionists and the Man Who Made Them. VB, 2020. Režija: Phil Grabsky. 1/6. Dok. serija. 55 min.

Veliki slikarji na malem zaslonu: Impresionisti in njihov mecen Foto Tv Slo
Veliki slikarji na malem zaslonu: Impresionisti in njihov mecen Foto Tv Slo


Dela slikarjev, kot so Cezanne, Monet in Degas, so vredna milijone evrov ali dolarjev. A kdo so bili zares? Zakaj so slikali, kot so?

Pariški trgovec z umetninami Paul Durand-Ruel je odločilno prispeval k razmahu impresionizma, saj je odkupoval dela Maneta, Renoirja, Degasa, Moneta in drugih slikarjev, ko so bili še tarče posmeha. Njihove slike živih barv, ki so pogosto nastajale na prostem, so se močno razlikovale od zgodovinskih in verskih prizorov, ki so jih bili ljubitelji umetnosti vajeni v drugi polovici 19. stoletja ...
 Starši: HBO ob 21.00


Breeders. VB, 2021. 2. sezona. 1/10. Režija: Ben Palmer. Igrajo: Martin Freeman, Daisy Haggard, Alun Armstrong, Joanna Bacon, Alex Eastwood. Hum. nan. 30 min.

Starši Foto HBO
Starši Foto HBO


Britanska komična serija preučuje protislovje starševstva, ki ga nihče noče priznati: za svoje otroke bi bili pripravljeni celo umreti, vendar bi jih včasih najraje kar pokončali.

Paul in Ally imata sina in hčerko. Otroka hitro rasteta. Ava je zdaj stara 10 let, Luke pa jih bo vsak čas dopolnil 13. Z njuno neodvisnostjo prihaja tudi vprašanje, ali Paulov in Allyjin starševski pristop še vedno deluje. Namig: ne.

Komentarji: