TV namigi: Smodnik, Disturbia in Tednik

Miniserija o zakulisnem dogajanju t. i. »smodniške zarote«, triler o najstniku v hipnem zaporu, ki začne vohuniti za sosedo, v oddaji Tednik pa med drugim o težavah samostojnih podjetnikov.
Fotografija: Smodnik Foto Tvs Slo
Odpri galerijo
Smodnik Foto Tvs Slo

Ponedeljek, 15. junijaSmodnik: TV SLO 2 ob 20.55


Gunpowder. VB, 2017. 1/3. režija: J Blakeson. Igrajo: Kit Harington, Peter Mullan, Liv Tyler, Mark Gatiss, Shaun Dooley. Miniserija. 65 min.

Piše se leto 1603 in vojne Angležev proti Špancem so čedalje bolj krvave, njihovo preganjanje katolikov pa čedalje hujše. Robert Catesby je predan katolik. Oblasti pod vodstvom Roberta Cecila, glavnega vohuna kralja Jakoba I. Angleškega, brezkompromisno mučijo in pobijajo pripadnike rimskokatoliške vere. Catesby se noče odreči svoji veri, kar ga pahne na rob obstoja.

Zgodovinski triler hitrega tempa spremlja zakulisno dogajanje t. i. »smodniške zarote«. Kot je v navadi za BBC-jeve zgodovinske spektakle, je veliko poudarka na kostumografiji. Razkošno.

 


Disturbia: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2007. Režija: D.J. Caruso. Igrajo: Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, David Morse, Aaron Yoo. Krim. 120 min.


Disturbia Foto Pro Plus
Disturbia Foto Pro Plus


Kale živi sanjsko življenje vsakega najstnika. Časa ima na pretek, hišo samo zase, tu je tudi božanska nova soseda Ashley. Ima le eno težavo: doma ne sme zapustiti, saj zaradi svojih prestopkov prestaja hišni pripor. Da bi premagal dolgčas, začne vohuniti za Ashley, a dekle ga zasači. Proti vsem pričakovanjem se ji zdi njegov hobi zanimiv in pridruži se mu pri opazovanju soseske. Igra postane smrtno resna, ko začneta sumiti, da je sosed serijski morilec.

Filmu, katerega koproducent je Steven Spielberg, so kritiki očitali, da se iz blažjega trilerja neupravičeno prevesi v krvavo grozljivko.
 Tednik: TV SLO 1 ob 20.00


Slo., 2020. Vodi: Jelena Aščić. Inf. odd. 60 min.

Tednik Foto Matej Družnik
Tednik Foto Matej Družnik


Zakaj je lahko hrvaški pevec Thompson spet razdelil Slovenijo? Gre res za vprašanje svobode izražanja ali še eno ideološko vprašanje, ki poglablja razkol?

Koliko samostojnih podjetnikov je zaprlo status od začetka epidemije? Gostinci, frizerji in številni drugi obrtniki in prekarni delavci se, kljub denarni pomoči države, bojijo za obstoj, saj je posel močno upadel ali pa ga sploh ni.

Virus SARS-CoV-2 je prišel iz vesolja, nastal je v laboratoriju, širi se prek omrežja G5, sploh ne obstaja ... Ob pojavu virusa so se pojavile tudi številne teorije zarote. Zakaj jim toliko ljudi verjame?

Komentarji: