TV namigi: Tanke meje, Iron Man 3 in Zadnje dejanje

Dokumentarec, akcija, drama in še Benjamin Savšek in Eva Terčelj bosta ob šestih zjutraj na OI nastopila v slalomu na divjih vodah.
Fotografija: VIKEND - Fine Lines - Tanke meje Foto Tvspored-service Tvspored-service
Odpri galerijo
VIKEND - Fine Lines - Tanke meje Foto Tvspored-service Tvspored-service

Nedelja, 25. julija


Tanke meje: TV SLO 1 ob 22.25


Fine Lines. Koprodukcija, 2019. Režija: Dina Khreino. Dok. film. 100 min.
Plezajo na navpične, gladke stene, nekateri celo brez varovalne vrvi. Plezajo po ledu ali skalah, ki se pnejo nad morjem. Nekateri se v dolino spustijo na smučeh ali deski, drugi se z vrha poženejo s padalom ali v posebni letalni obleki. Zakaj? Samoizpolnitev, premagovanje ovir. Na najvišje vrhove se nekateri odpravijo kljub slepoti ali kaki drugi telesni pomanjkljivosti. Dokumentarni film prepleta pričevanja izvrstnih alpinistov in njihova razmišljanja o tanki meji med pogumom in morebitno usodno predrznostjo.


Iron Man 3: Planet TV ob 19.55

Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2013. Režija: Shane Black. Igrajo: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall. Akc. film. 140 min.
Milijonar in osvajalec žensk Tony Stark (Robert Downey Jr.) se mora po tem, kar se je zgodilo v Maščevalcih, spopasti z najhujšim sovražnikom doslej. Smrtonosni Mandarin (Ben Kingsley) se je namreč odločil uničiti Starkov svet. Stark mora prav tako zaščititi ljubezen svojega življenja (Gwyneth Paltrow). Prisiljen se je soočiti z vprašanjem, ali obleka naredi človeka ali človek obleko. Kot pri vsakem akcijskem filmu so v Iron Manu 3 v ospredju osupljivi posebni učinki in velike akcijske scene, a film navduši tudi z vsem, kar je vmes, predvsem z nepričakovanim humorjem in odličnimi dialogi.


Zadnje dejanje: TV SLO 1 ob 15.25

Vikendova ocena: 4 (od 5)
Foto
Foto

The Carer. VB., 2016. Režija: János Edelényi. Igrajo: Brian Cox, Coco König, Emilia Fox, Anna Chancellor. Drama. 100 min.
Upokojena legenda odrskih desk sir Michael Gifford je na smrt bolan in tako nemogoč, da je z doma pregnal že veliko negovalcev. Nekega dne njegova zaskrbljena hči zaposli novinko, ki se je želi sir Michael na vsak način znebiti. Toda Dorottya, mlada igralka madžarskega porekla, se mu postopoma prikupi s svojo nabritostjo in vztrajnostjo. Potem ko mu razkrije, da želi igrati Shakespeara, se sir Michael po dolgem času še sam zagreje za nastopanje v gledališču, drug drugemu pa postaneta sogovornika in zaveznika. Predvidljivo zgodbo preseže vrhunska igra obeh protagonistov.
 

Komentarji: