TV namigi: Tomb Raider, Novo življenje in Ujemi me

Nova filmska različica kultne junakinje videoiger, drama o ženi, ki zbere pogum in zapusti moža, mlademu goljufu pa je na sledi agent FBI.
Fotografija: Tomb Raider Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Tomb Raider Foto Pro Plus

Sobota, 6. marcaTomb Raider: POP TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

ZDA, 2018. Režija: Roar Uthaug. Igrajo: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu, Kristin Scott Thomas, Derek Jacobi. Akc. film. 135 min.
Laro Croft spoznamo kot mlado žensko, ki kot dostavljavka na kolesu kraljuje ulicam vzhodnega Londona. Stara je 21 let, zanemarja študij in se brani, da bi prevzela podjetje svojega očeta, ki je pred sedmimi leti izginil brez vsakršne sledi. Vendar Lara noče verjeti, da je mrtev, zato se odpravi po njegovih zadnjih sledeh. A Lara ni edina, ki ga išče ...

Nova filmska različica kultne junakinje videoiger je čisto spodobno odigrana in tudi akcijske scene so dovršene, a zgodba je žal banalna in nezanimiva, tako da gre še za en generičen akcioner.


 

Novo življenje: TV SLO 2 ob 21.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Une vie après. Fr., 2018. Režija: Jean-Marc Brondolo. Igrajo: Émilie Dequenne, Frédéric Pierrot, Marilyne Canto, Laurent Bateau, François Loriquet. Drama. 105 min.


Novo življenje Foto Tv Slo
Novo življenje Foto Tv Slo


Marion ne ljubi več moža, s katerim imata majhnega sina, zato moža zapusti. Hoče zaživeti na novo, noče več družinske rutine, ki obljublja varnost, a tudi čustveno otopelost. Čeprav jo je strah in se težko odloči, na koncu le zbere pogum in naredi korak, ki je za ženo in mati dokaj nevsakdanji. Ker je brez službe, mora najprej urediti življenjske razmere, da bo lahko odpeljala sina, ki je ostal pri očetu.

Po naključju se Marion zaposli pri Dominiquu, lastniku restavracije, ki ima podobno težavo. Njegova žena se trudi v njem znova prebuditi strast, vendar se Dominique zaljubi v Marion.


 

Ujemi me, če me moreš: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Catch Me If You Can. ZDA, 2002. Režija: Steven Spielberg. Igrajo: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye. Drama. 160 min.


Ujemi me, če me moreš Foto Pro Plus
Ujemi me, če me moreš Foto Pro Plus


Frank Abagnale Jr. je kljub rosnim letom eden najuspešnejših prevarantov. Frank se brez težav izdaja za zdravnika, odvetnika ali pilota. Prav tako je nadarjen ponarejevalec in si s ponarejenimi čeki prisvoji milijone.

Sčasoma pritegne pozornost agenta FBI Carla Hanrattyja, ki hoče pretkanega zločinca ujeti in pripeljati pred sodišče. Toda Frank je vedno korak pred Carlom, zato se njuna izzivalna igra mačke in miši vleče več let.

Komentarji: