53-letni voznik tovornega vozila, ki je padlo z viadukta Malence, je umrl

Voznik tovornega vozila je bil državljan Madžarske. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil do 12.30 oviran promet v smeri Štajerske.
Fotografija: FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
FOTO: Marko Feist

Nekaj po 8. uri zjutraj se je na ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec v smeri proti Štajerski zgodila prometna nesreča. Po doslej zbranih obvestilih sta bila v njej udeležena voznika osebnega in tovornega vozila s cisterno. Zadnje je menda prebilo ograjo viadukta in zgrmelo v dolino. Policija je sporočila, da je umrl voznik tovornega vozila, šlo je za 53-letnega državljana Madžarske.

Na terenu posreduje 18 gasilcev Gasilske brigade Ljubljana s sedmimi vozili in šest gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje z dvema voziloma.

FOTO: Gasilska Brigada Ljubljana/Facebook
FOTO: Gasilska Brigada Ljubljana/Facebook


FOTO: Marko Feist
FOTO: Marko Feist

 

Voznik osebnega avtomobila ni bil poškodovan


Po informacijah policije se je prometna nesreča zgodila, ker je 40-letni slovenski voznik osebnega vozila opel corsa zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal desno in trčil v priklopno vozilo. Tovorno vozilo je zaneslo v desno iz vozišča, da je prebilo varovalno ograjo in padlo z viadukta približno dvajset metrov v globino. Voznik osebnega vozila v nesreči ni bil poškodovan, nastala je večja materialna škoda, v cisterni pa ni bilo nevarnih snovi.

Poškodovano je bilo še eno vozilo, na katero so padli deli cestne infrastrukture. Policisti še naprej zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

FOTO: Marko Feist
FOTO: Marko Feist


Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil do 12.30 oviran promet v smeri proti Štajerski.