68-letnik utonil v akumulacijskem jezeru Vogršček

Včeraj pozno popoldne je moški iz neznanega vzroka padel z deske za surfanje v jezero in utonil. Natančen vzrok smrti še ni znan.
Fotografija: FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
FOTO: Marko Feist

Včeraj ob 17.41 so bili policisti Nove Gorice obveščeni, da se v akumulacijskem jezeru Vogršček utaplja moški. »Po sedaj zbranih podatkih se je 68-letni moški nekaj po 17. uri usedel na desko za surfanje in z njo v sedečem položaju veslal proti sredini omenjenega akumulacijskega jezera. Po približno pol ure je omenjeni moški iz neznanega vzroka padel z deske v jezero,« so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Poleg policistov so bili s strani pristojne službe na omenjeni kraj napoteni tudi poklicni gasilci in potapljači javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica ter reševalci zdravstvenega doma Nova Gorica. Pri iskanju moškega so se jim pridružili še štirje potapljači Društva za podvodne dejavnosti Soča.

Potapljači so pregledovali območje in dno akumulacijskega jezera tudi s pomočjo čolna in sonarja. Ob 21.22 zvečer so potapljači ponesrečenega našli približno sto metrov od obale in izvlekli iz vode. Zdravnica je na kraju potrdila njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, kjer bodo ugotovili natančen vzrok smrti. Prav tako je bila na kraju s strani svojcev potrjena njegova identiteta.

Glede na ugotovljene okoliščine tragičnega dogodka so policisti PP Nova Gorica tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z dogodkom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.