Mafijca na begu izdala ljubezen do kuhanja in tetovaž

Interpol je Marca Ferena Clauda Biarta iz Italije aretiral na podlagi kuharskih videov, ki jih je objavljal na youtubu v daljni Dominikanski republiki.
Fotografija: 'Ndrangheta velja za eno najmočnejših skupin organiziranega kriminala, ker nadzira večino kokaina, ki prihaja v Evropo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
'Ndrangheta velja za eno najmočnejših skupin organiziranega kriminala, ker nadzira večino kokaina, ki prihaja v Evropo. FOTO: Reuters

Italijanski policisti so včeraj na milanskem letališču Malpensa nestrpno pričakovali Marca Ferena Clauda Biarta, pripadnika ‘Ndranghete, ki je bil zaradi obtožb, ki so se nanašale na prepovedane droge – na tihotapljenje kokaina iz Italije na Nizozemsko –, že od leta 2014 na begu.

image_alt
Stric, Volk in Ožemalnik na sodišču


S pomočjo Interpola, konkretno programa I – CAN (v izvirniku Interpol cooperation against ‘Ndrangheta), so ga odkrili v Dominikanski republiki, ključni indic, ki je pripeljal do njegovega neprostovoljnega povratka v Italijo, pa je bila objava njegovih kuharskih sposobnosti na youtubu.

Kot piše Il Messaggero, so 53-letnega Biarta v mestu Boca Chica v Dominikanski republiki aretirali 24. marca, in sicer zato, ker je z ženo na youtubu ustvaril kanal, namenjen italijanski kuhinji.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock


Objavil je številne kuharske videe. Kamera moškega, ki je pripravljal jedi, ni nikoli posnela v obraz, a so ga lahko prepoznali zaradi njegove druge ljubezni, tiste do tetoviranja. Identificirali so ga na podlagi tatujev.

To ga je privedlo do neprostovoljnega vkrcanja na letalo v Santo Domingu. Italijanski policisti so ga aretirali takoj, ko je stopil na italijanska tla.

Preberite še: