Na nasedli jahti je bila tona mamil

Francoza in Britanca je avstralska policija danes privedla pred sodišče.
Fotografija:  FOTO: Reuters
Odpri galerijo
 FOTO: Reuters

Sydney – Danes je avstralska policija pred preiskovalne sodnike privedla 51-letnega Francoza in 34-letnega Britanca, obtožena tihotapljenja velike količine mamil, poroča ABC News
 

Domačini policijo opozorili na nasedlo jahto


Tihotapca sta imela na jadrnici Zero naloženih okrog tisoč kilogramov mamil, predvsem kokaina in ecstasyja, ko sta nasedla na grebenu pri otočju Abrolhos, približno 60 kilometrov zahodno od obale zvezne države Zahodna Avstralija. Nasedlo jadrnico sta zapustila in se skrila na bližnjem otoku, kamor sta odnesla tudi del ilegalnega tovora. Domačini, ki so opazili zapuščeno plovilo, so na to opozorili policijo, ki je začela iskati potnike. Tihotapca so našli na otoku, kjer sta se poskušala skrivati, med pregledom jahte pa je policija odkrila tudi dragoceni tovor, ki je po grobih ocenah vreden milijardo avstralskih dolarjev (okrog 620 milijonov evrov). 
 

Sodelovanje z ameriškimi in britanskimi organi pregona


Pri iskanju izvora mamil in drugih morebitnih povezav avstralska policija tesno sodeluje z ameriškim uradom za preprečevanje drog DEA in z britanskim nacionalnim kriminalističnim uradom. 

Preberite še: