Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V severni steni Triglava umrla dva gornika

Preminula plezalca so našli pod Slovensko smerjo. Pogrešana sta že od sobote.
Iskalna akcija je bila dolgotrajna. FOTO: PU Kranj 
Iskalna akcija je bila dolgotrajna. FOTO: PU Kranj 
V. U., M. B.
2. 4. 2024 | 15:51
2. 4. 2024 | 17:11
1:52

Na območju Triglava so danes našli mrtvi osebi, so za Delo potrdili na Policijski upravi Kranj. Policisti so danes nadaljevali včeraj začeto iskalno akcijo za tujima gornikoma, ki sta se v soboto dopoldne odpravila proti Triglavu. Po njihovih podtakih sta oba gornika med plezanjem po Slovenski smeri v Triglavski severni steni, na nadmorski višini nad 1600 metrov, padla v globino in zaradi hudih poškodb na kraju umrla. Njuni trupli je danes okoli desete ure našla posadka policijskega helikopterja med sistematičnim pregledom terena. 

Vreme je bilo spremenljivo. FOTO: GRS Mojstrana
Vreme je bilo spremenljivo. FOTO: GRS Mojstrana

Po do sedaj zbranih obvestilih gre gornika stara 33 in 42 let, oba državljana Srbije. 33-letnika italijanski varnostni organi pogrešajo že več dni, slovenski policisti pa ju iščejo od nedelje.

FOTO: PU Kranj 
FOTO: PU Kranj 

Okoliščine kažejo, da sta pokojna gornika plezala v zahtevnih razmerah, nad snežno mejo, na mešanem snežnem in kopnem terenu.

FOTO: PU Kranj 
FOTO: PU Kranj 

Preminula plezalca so našli pod Slovensko smerjo v severni steni Triglava, je za Delo povedal predsednik GRZS Gregor Dolinar.

FOTO: GRS Mojstrana
FOTO: GRS Mojstrana

Pogrešali so ju že od sobote. Iskanje je trajalo dolgo, ker niso vedeli, kam točno sta odšla, zato so preiskovali veliko območje. Plezalca, ki sta plezala v navezi, sta se smrtno ponesrečila v severni steni Triglava, je pojasnil Dolinar.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine