Zagorelo predvidoma zaradi tehnične okvare na električni napeljavi

Na Tržiškem sta zagorela gospodarsko poslopje in del stanovanjske hiše.
Fotografija: S Policijske uprave Kranj so sporočili, da sta zagorela večje gospodarsko poslopje in del stanovanjske hiše. FOTO: PGD Tržič/Facebook
Odpri galerijo
S Policijske uprave Kranj so sporočili, da sta zagorela večje gospodarsko poslopje in del stanovanjske hiše. FOTO: PGD Tržič/Facebook

Ob 14.25 je v naselju Potarje na območju občine Tržič zagorelo gospodarsko poslopje, so sporočili z državne uprave za zaščito in reševanje. Posredovali so gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj, PGD Tržič in številnih drugih gasilskih društev.

Bojan Kos s Policijske uprave Kranj je sporočil, da sta zagorela večje gospodarsko poslopje in del stanovanjske hiše. Poslopje je ogenj uničil, prav tako pripadajoče objekte, stanovanjska hiša je deloma poškodovana. Požar je pogašen.



V objektih ni bilo ljudi, a so na prizorišču našli dve poginuli živali. Lažje poškodovani so tudi trije gasilci, ki so v zahtevni intervenciji pred uničenjem uspeli rešiti stanovanjsko hišo. Požar je sicer gasilo kar 95 gasilcev z 20 vozili.

Materialna škoda je velika. V ogledu je bil zavarovan določen material, ki bo predmet nadaljnjih preverjanj, so sporočili s PU Kranj. Okoliščine kažejo, da je zagorelo zaradi tehnične okvare na električni napeljavi na enem od gospodarskih poslopij.