Nemške oblasti Bolgariji izročile osumljenca

Dvajsetletnik je še isti dan prispel v Sofijo, če bo spoznan za krivega, mu grozi dosmrtna kazen brez možnosti pogojnega izpusta.
Fotografija: Tiskovna predstavnica bolgarskega ministrstva za pravosodje je potrdila, da je osumljenec prispel na ozemlje Bolgarije. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
Odpri galerijo
Tiskovna predstavnica bolgarskega ministrstva za pravosodje je potrdila, da je osumljenec prispel na ozemlje Bolgarije. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters

V sredo so nemške oblasti Bolgariji izročile osumljenca, ki bo v prihodnjih dneh obtožen posilstva in umora 30-letne bolgarske novinarke Viktorije Marinove, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

20-letni Severin Krasimirov je v bolgarsko prestolnico prispel z letalom malo po sedmi uri popoldne. Aretirali so ga 9. oktobra v nemškem mestu Stade v neposredni bližini Hamburga. Ob aretaciji je nemškim oblastem priznal, da sta se z žrtvijo sprla ter jo je udaril. Posilstva sprva ni priznal.Bolgarsko tožilstvo je za lokalno televizijsko postajo Nova pojasnilo, da razpolagajo z zadostnimi dokazi, ki Krasimirova bremenijo umora. Osumljenca bodo iz bolgarske prestolnice prepeljali v 300 kilometrov oddaljeno mesto Ruse, kjer bodo na podlagi primerjave DNK vzorcev in psihiatričnih testov oblikovali obtožnico.

Kljub temu, da številni umor povezujejo z raziskovalnim delom novinarke, po zadnjih podatkih preiskovalcev med njenim delom in krutim umorom ni povezav. 20-letnika bodo po vsej verjetnosti obtožili umora in posilstva, v kolikor bo spoznan za krivega, pa mu grozi dosmrtna kazen brez možnosti pogojnega izpusta.

Bolgarski tožilec je v torek dejal, da so dokazi proti Kasimirovu več kot trdni. FOTO: Nikolay Doychinov/Afp
Bolgarski tožilec je v torek dejal, da so dokazi proti Kasimirovu več kot trdni. FOTO: Nikolay Doychinov/Afp


Truplo Marinove so v Bolgariji našli v parku v njenem rojstnem mestu Ruse na severu države. Po podatkih bolgarskih oblasti je novinarka, ki je pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, umrla zaradi udarcev v glavo in zadušitve.
 

Preberite še: