Nesreča na križišču v Parecagu usodna za motorista

Nesrečo je zakrivil voznik avtomobila, ki je motoristu izsilil prednost z zavijanjem preko polne črte. Alkotest je pri njem pokazal 0,52 mg/l.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: PU Koper

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Koper so ob 14.13 obvestili, da je na križišču v Parecagu prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena 70-letni voznik osebnega avtomobila in 42-letni motorist. Nesreča je bila za motorista usodna.

Kot so sporočili s PU Koper, so policisti ob ogledu kraja nesreče ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila pri zavijanju levo, preko polne črte, motoristu, ki je pravilno pripeljal iz Seče, izsilil prednost. Motorist kljub zaviranju trčenja ni uspel preprečiti, zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Policisti so povzročitelju nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,52 mg/l. Zoper njega bodo po končani preiskavi podali kazensko ovadbo. Odredili so tudi sodno obdukcijo motorista.

Zaradi reševanja in ogleda kraja nesreče, ki sta se ga udeležili tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kopru in dežurna državna tožilka, je bila cesta zaprta do 17. ure.