Neznanca na slavnostni ceremoniji zastrupila riž, umrlo 11 ljudi

Organi pregona so že aretirali dve osebi, za kateri sumijo, da sta zastrupili riž. 
Fotografija: Incident se je v petek zgodil v templju Maramma, hrano pa naj bi postregli v sklopu ceremonije. FOTO: Press
Odpri galerijo
Incident se je v petek zgodil v templju Maramma, hrano pa naj bi postregli v sklopu ceremonije. FOTO: Press

V enem od indijskih templjev sta neznanca kot vse kaže zastrupila hrano, pri čemer je umrlo najmanj 11 ljudi. 

Okrog 70 oseb se zdravi v bolnišnici, okrog 11 jih je v kritičnem stanju, je za BBC povedal predstavnik policistov. Zastrupili so se, ko so na slavnostni ceremoniji jedli riž. 

»Ponudili so nam riž s paradižnikom, a je imela jed res čuden vonj. Vsi, ko so jo vrgli v smeti, se dobro počutijo. Tisti, ki so riž pojedli, pa so začeli bruhati in se pritoževati zaradi bolečin v trebuhu,« je dogajanje opisala ena od prič. 

Incident se je v petek zgodil v templju Maramma, hrano pa naj bi postregli v sklopu ceremonije. Organi pregona so že aretirali dve osebi, za kateri sumijo, da sta zastrupili riž. 

»Danes se je tu odvijalo posvečenje. Veliko ljudi je pripotovalo iz okoliških vasic, da boi se udeležili slavnostnega dogodka,« je povedala priča. 

Nekateri politiki so že izrazili pretresenost nad dogodkom, tudi nekdanji indijski premier H. D. Deve Gowda.​ »Družine, ki so izgubile ljubljene, morajo ostati močne. Obdržati morajo pogum, da se soočijo z bolečino,« je zapisal na družbenem omrežju twitter.