Ni jasno, kdo je povzročil tragično nesrečo

Še vedno niso znane vse podrobnosti prometne nesreče, ki se je včeraj zgodila med Zagorjem ob Savi in Trojanami.
Fotografija: V nesreči je umrl 31-letnik, ki ni uporabljal čelade. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Odpri galerijo
V nesreči je umrl 31-letnik, ki ni uporabljal čelade. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice

Orehovica pri Izlakah – Potem ko je v nedeljo v prometni nesreči umrl motorist, vse okoliščine dogodka še vedno niso pojasnjene, so dane povedali predstavniki PU Ljubljana. Tako se še vedno ne ve niti to, kdo je vozil motor. So pa policisti zavrnili očitke, da bi bili sokrivi za padec.

Dan po tragediji, ki se je v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah dogajala na cesti med Zagorjem ob Savi in Trojanami, policisti namreč še vedno mrzlično iščejo (najmanj) dva motorista. Ta dva sta, tako policija, namreč najprej bežala pred policistom, nato pa izginila, kot bi se pogreznila v zemljo. V nedeljo zjutraj je na cesti proti Trojanam sicer ugasnilo življenje komaj 31-letnega motorista, potem ko je skupaj z 21-letnikom obležal sredi ceste.

Na ljubljanski policijski upravi so danes opoldne razkrili podrobnosti tragične nesreče. Tako so možje v modrem ugotovili, da sta se dve osebi v zgodnjih nedeljskih urah peljali na motorju v smeri Trojan. Kot so pokazale ugotovitve preiskave, nista uporabljali ne motoristične opreme ne varnostnih čelad. Verjetno zaradi neprilagojene hitrosti je motor v desnem ovinku zdrsnil s ceste in skupaj z motoristoma zdrsel v obcestni nasip. »Trčenje je bilo tako silovito, da je ena oseba izgubila življenje,« je danes pojasnil inšpektor na ljubljanski policijski upravi Refik Hodžić.


Hudo ranjen pobegnil


Policisti še vedno ne vedo, kdo je tragične noči upravljal motor. Medtem ko je 31-letnik umrl na kraju nesreče, je njegov 21-letni prijatelj hudo ranjen pobegnil s kraja nesreče. Toda ni prišel daleč, saj so ga policisti nedaleč od mesta tragedije izsledili, zaradi hudih poškodb pa so ga morali prepeljali v ljubljanski univerzitetni klinični center. Prizorišče nesreče si je ogledal tudi dežurni preiskovalni sodnik ter odredil obdukcijo trupla 31-letnega pokojnika in odvzem telesnih tekočin. Odvzem krvi in urina pa so odredili tudi za 21-letnika. Preiskovalci si bodo pri ugotavljanju, kdo je sedel za krmilom motornega kola, pomagali tudi s posnetki obcestnih kamer.

Zaradi vse glasnejših očitkov, da je motorista v smrt pognala policijska patrulja, pa so na ljubljanski policijski upravi pojasnili tudi postransko dogajanje tragične noči. »Policist je med zapuščanjem policijskih prostorov v Zagorju ob Savi slišal, da se v tem jutranjem času vozijo motorji, in se zapeljal proti Trojanam. V neposredni bližini naselja Kisovec, pred trgovino Mercator, je opazil motorno kolo in videl, da sta osebi na njem brez čelad. Motorist je nato speljal proti Trojanam, policist ga je poskušal ustaviti, vklopil je modre luči in kratek zvočni signal. Zaradi prevelike hitrosti ga je stežka dohajal,« je nadaljeval Hodžić.


Zasledoval motoriste


Omenjeni policist je med vožnjo v Izlakah dohitel še drugo motorno kolo modre barve, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (kasneje se je izkazalo, da gre za ponesrečena motorista). Med zasledovanjem sta motorja izginila iz vidnega polja policista. »V naselju Orehovica se je pripeljal na kraj, kjer je na tleh videl ležati modro motorno kolo. Zato je tudi vedel, da gre za drugo modro motorno kolo, ki ga je dohitel v bližini bencinskega servisa,« je še dodal Hodžić in sklenil: »Neposredne povezave med vožnjo policijskega vozila in obeh motoristov v tem primeru ni bilo.«