Oče na Pagu čez balkon vrgel štiri otroke

Z višine šestih metrov je vrgel svoje otroke, stare tri, pet, sedem in osem let. Najtežje poškodovano sedemletnico so prepeljali v zagrebški klinični center.
Fotografija: Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv

V hrvaškem mestu Pag je danes 54-letnik vrgel svoje štiri mladoletne otroke čez balkon v prvem nadstropju družinske hiše. Otroke, stare tri, pet, sedem in osem let, so prepeljali v zadarsko bolnišnico, očeta pa so pridržali na policijski postaji, poročajo hrvaški mediji.

Glede najtežje poškodovane sedemletnice, katere zdravstveno stanje se je popoldne poslabšalo, so se odločili za prevoz v zagrebški klinični center, in sicer z vozilom, četudi je vlada ponudila tudi letalo. A zdravstveno stanje deklice ni dovoljevalo prevoza z letalom. Deklica je že v Zagrebu, na oddelku za intenzivno nego na pediatrični kliniki v okviru kliničnega centra. Njeno zdravstveno stanje je kljub hudim poškodbam zaenkrat stabilno, namestnik ravnatelja klinike dr. Milivoj Novak je izrazil upanje, da bo okrevala brez posledic.

Oče je po navedbah medijev otroke vrgel čez balkon, ki je približno šest metrov nad tlemi. V hiši je bila po navedbah hrvaških medijev tudi 43-letna mati otrok.

Po prvih informacijah so bili otroci pri zavesti, ko so jim nudili prvo pomoč. V bolnišnici v Zadru so na novinarski konferenci pojasnili, da sta dva otroka hudo poškodovana, dva, stara tri in pet let, pa lažje. Dve deklici, stari sedem in osem let, sta na intenzivni negi, je povedal direktor zadarske bolnišnice Željko Čulina. Osemletnica je v stabilnem stanju, a jo bodo morali operirati, sedemletnica pa je padla v komo in ima hude poškodbe glave in prsnega koša. 

Hrvaška ministrica za demografijo, družino, mlade in socialno politiko Nada Murganić je pred današnjo sejo hrvaške vlade potrdila, da je šlo za nasilje v družini, v kateri so bili neurejeni odnosi.

Kot je dejala, se je družina pred časom preselila v Pag z območja, ki je pod nadzorom socialne službe v Virovitici. Doslej niso imeli podatkov o agresivnosti očeta. Napovedala je, da bodo opravili nujni inšpekcijski nadzor, a da je najbolj pomembno zdravje otrok.

Hrvaški mediji so poročali, da naj bi bila v času današnjega dogodka v hiši tudi 43-letna mati štirih otrok.
Policija je sporočila, da preiskujejo vse okoliščine dogodka in da bodo sprejeli vse ukrepe za zaščito otrok.