Pijan drvel skozi Dragatuš, ostal brez vozniškega in 1200 evrov

V naselju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, je ogrožal sebe in druge. Namerili so mu 111 kilometrov na uro in 0,42 miligramov alkohola.
Fotografija: FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Igor Zaplatil/Delo

Policisti Policijske postaje Črnomelj so včeraj opravljali kontrolo prometa in izvajali meritve hitrosti, kar se jim je »obrestovalo« predvsem v naselju Dragatuš. V njem je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, kot so sporočili s Policijske postaje Novo mesto, pa so vozniku osebnega avtomobila Audi SQ5 izmerili hitrost kar 111 kilometrov na uro.

Ustavili so ga in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,42 miligramov alkohola (0,87 g/kg). Voznika, ki je z neodgovorno vožnjo ogrožal sebe in druge, so izločili iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Ostal je brez vozniškega, a ni odšel praznih rok. Prejel je namreč plačilni nalog, policisti pa so na sodišče naslovili še obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik, ki prekorači dovoljeno hitrost v naselju za več kot 50 kilometrov na uro, kaznuje z globo 1200 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.