Pijan padel s čolna, ki je kasneje nasedel

Policiste je o nasedlem čolnu obvestila sprehajalka.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić/Delo

Izola – Le glasna glasba iz zvočnikov v nasedlem plovilu je v četrtek okoli poldneva kazala na to, da je bil nekaj trenutkov prej v njem še človek. Policiste je o nasedlem čolnu obvestila naključna sprehajalka, na srečo pa so ugotovili, da je moški, ki je padel s čolna, sam priplaval do obale, kljub maliganom v krvi.

S čolna je namreč pred tem padel 42-letni voznik, čoln pa je nato brez njega plul proti Belvederju in naprej proti Belim skalam, in nasedel.

To je opazila ena od sprehajalk in se upravičeno ustrašila, da je z voznikom nekaj hudo narobe oziroma da je padel v morje in utonil. »Ob 12.05 je med Belvederjem in Belimi skalami v občini Izola nasedel čoln, osebo, ki naj bi bila v njem, so pogrešali,« so zapisali na spletni strani uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. In nadaljevali, da so bili takoj aktivirani predstavniki uprave za pomorstvo, policija, gasilska brigada Koper in potapljači Luke Koper. Iskalna akcija za pogrešanim voznikom čolna se je začela, vendar so jo kmalu ustavili. »Iskalna akcija je bila preklicana ob 12.19, saj je pogrešana oseba sama priplavala v izolsko marino,« so še zapisali.

Mokrega domačina so policisti tudi našli na suhem in takoj posumili, da je za brodolom kriv alkohol. Med postopkom so se njihova predvidevanja potrdila. Preizkus alkoholiziranosti je namreč pokazal 1,19 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma 2,47 promila.

Moški je iz marine izplul malo pred dvanajsto uro, a že po nekaj zavojih padel s čolna, ki je sam nadaljeval pot in kasneje nasedel. Anita Leskovec, tiskovna predstavnica policijske uprave Koper, je pojasnila še, da »so pomorski policisti za preprečitev večje materialne škode plovilo odvlekli od obale in ga ob 12.42 predali upravi Republike Slovenije za pomorstvo, luška kapitanija pa bo moškemu izdala plačilni nalog.