Po gorenjski avtocesti s hitrostjo 10 km/h, ustavil jo je šele stinger

Voznica je odklonila preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc.
Fotografija: Po policijskem postopku je voznico prevzela zdravniška služba, možje postave pa bodo s prekrški seznanili pristojno okrajno sodišče. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Po policijskem postopku je voznico prevzela zdravniška služba, možje postave pa bodo s prekrški seznanili pristojno okrajno sodišče. FOTO: Jure Eržen/Delo

Kranj – Gorenjski policisti so imeli včeraj popoldne veliko dela z voznico osebnega avtomobila, ki so jo neuspešno ustavljali, zato so morali uporabiti tudi sredstvo za prisilno ustavljanje. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, ni bil v dogodku nihče poškodovan, materialna škoda pa je nastala le na avtomobilu voznice, ki je obenem odklonila preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc. Po policijskem postopku jo je prevzela zdravniška služba, možje postave pa bodo s prekrški seznanili pristojno okrajno sodišče.


Pospeševanje, zaviranje, vijuganje


»Na podlagi prijave, da se po avtocesti v smeri Gorenjske vozi avtomobil s hitrostjo komaj deset kilometrov na uro, so gorenjski policisti včeraj popoldne na daljši razdalji ustavljali voznico osebnega avtomobila, ki ni upoštevala znakov za ustavitev. Med priključkom Kranj zahod (Naklo) in Tržičem je s kombinacijo pospeševanja in zaviranja vozila s hitrostjo med 40 in 120 kilometri na  uro, med vijuganjem pa je za vožnjo uporabljala tudi odstavni pas avtoceste. Z avtoceste se je izključila v Podtaboru, v Tržiču pa so policisti zaradi neustavitve uporabili še sredstvo za prisilno ustavljanje vozil – stinger, ki ga je voznica prevozila. S praznimi pnevmatikami se je ustavila nekaj sto metrov pozneje,« so sporočili s PU Kranj.