Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Po nasilju na OŠ Velika Dolina kazenski ovadbi zoper dva mladoletnika

Osumljena sta kaznivega dejanja nasilništva, eden pa tudi neupravičenega slikovnega snemanja.
Medvrstniško nasilje ni več redkost, objave na TikToku so vabljive, a tudi v pomoč policiji. Fotografija je simbolična. FOTO: Tiktok
Medvrstniško nasilje ni več redkost, objave na TikToku so vabljive, a tudi v pomoč policiji. Fotografija je simbolična. FOTO: Tiktok
STA
3. 7. 2024 | 21:05
3. 7. 2024 | 21:13
2:03

Policija je v zvezi z nasilnim dogodkom na Osnovni šoli Velika Dolina na pristojno tožilstvo podala kazenski ovadbi zoper dva mladoletnika. Osumljena sta kaznivega dejanja nasilništva, eden pa tudi neupravičenega slikovnega snemanja. Da napadalec ni deloval sam, je policija ugotovila s pomočjo posnetka napada na omrežju TikTok, poroča TV Slovenija.

Prejem kazenskih ovadb so potrdili na tožilstvu v Krškem. Da napadalec ni deloval sam, je policija ugotovila tudi s pomočjo posnetka napada, objavljenega na omrežju TikTok, neuradno pa naj bi bil napad dogovorjen še z enim učencem.

Sprva se je v primeru problematiziralo etnično pripadnost napadalca, a je, kot kaže, problem medvrstniškega nasilja na šoli širši, je poročala televizija. »Kar sem izvedela glede tega, da sta osumljeni dve osebi, sem izvedela iz medijev. Ko bo več znanega o tem, bomo organizirali sestanek in o tem ukrepali naprej,« je za televizijo povedala ravnateljica OŠ Velika Dolina Anja Zevnik.

V primeru sankcij pri mladoletnikih gre sicer za vzgojne ukrepe, ki jih na predlog tožilstva in poročila centra za socialno delo izreče sodišče. Svet staršev osnovne šole sicer vztraja pri prešolanju nasilneža na drugo šolo.

Na OŠ Velika Dolina v občini Brežice je 10. junija eden od učencev v razredu napadel devetošolca in ga močno poškodoval. Napadeni učenec je bil zaradi poškodb in šoka hospitaliziran v Splošni bolnišnici Brežice.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine