Pod armaturno ploščo se je skrivalo pet kilogramov heroina

Tihotapec je priznal krivdo.
Fotografija: Heroina je bilo v avtomobilu natančno 4854 gramov. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Heroina je bilo v avtomobilu natančno 4854 gramov. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Krško – Potem ko se je 61-letni državljan Bosne in Hercegovine Željko Kovač iz okolice Banja Luke pred tremi meseci z avtomobilom pripeljal na mejni prehod Obrežje, v njegovem avtomobilu pa so našli skoraj pet kilogramov heroina, je te dni na sodišču v Krškem priznal krivdo za tihotapljenje droge.

»Priznam krivdo, a rad bi še kaj povedal o okoliščinah, pa o bivanju v priporu in zdravstvenem stanju,« je dejal na sodišču. Uslužbenci mobilnega oddelka finančnega urada Novo mesto, ki so na meji opravljali redni nadzor, so takrat pod drobnogled vzeli kio rio s slovenskimi registrskimi oznakami, ki jo je vozil Kovač. »Ker gre za osebo, ki je v preteklosti že tihotapila večjo količino trošarinskih izdelkov, je bila opravljena preiskava prevoznega sredstva, pri tem pa so bili pod armaturno ploščo najdeni paketi, oviti v pvc folijo. Preliminarni test je nakazal, da gre za prepovedano drogo heroin,« so ob najdbi sporočili s Finančne uprave RS. O »prtljagi« so seveda obvestili policijo.

Heroina je bilo v avtomobilu natančno 4854 gramov, po besedah višjega državnega tožilca Roberta Renierja pa je bil namenjen slovenskemu trgu ali trgu Evropske unije. Kovaču so ob najdbi vzeli prostost, zdaj na sojenje čaka v priporu, a že ob prihodu na krško okrožno sodišče je bilo očitno, da ima resne zdravstvene težave, šlo naj bi za težave s srcem. Pred sodnikom Gojmirjem Pešcem bo imel priložnost povedati kaj o tem konec avgusta, ko bo znova prišel pred roko pravice, do takrat pa bo sodišče pridobilo tudi podatke o njegovi predkaznovanosti.